SKROZ GOLE slike Merilin Monro, OVO VIDITE PRVI PUT: Evo zbog čega su dugo skrivane! (FOTO 18+)
Merilin Monro, Foto: Profimedia

diva

SKROZ GOLE slike Merilin Monro, OVO VIDITE PRVI PUT: Evo zbog čega su dugo skrivane! (FOTO 18+)

Isprva se mislilo kako su fotografije sa snimanja uništene

Objavljeno: 13:36h

Prva gola scena Merilin Monro dogodila se u filmu "The Misfits" koji je osmislio njen tadašnji muž, američki književnik i pisac, Artur Miler.

Iako je ta scena izbačena, tek sada su procurile fotografije koje dokazuju kako je Merilin bila prva američka glumica koja se skinula u filmu.

Isprva se mislilo kako su fotografije sa snimanja uništene, sve dok ih producentov sin nakon skoro šest decenija čuvanja u tajnosti pod ključem do očeve smrti 1999. godine, nije odlučio otkriti. Fotke prikazuju ljubavnu scenu Merilin Monro i glumca Klarka Gejbla u kojoj ona sedi na krevetu golih leđa i zadnjice, dok je spreda pokrivena prekrivačem.

"Moj otac je inače uništavao fotografije neiskorišćenih scena, ali za ovu je mislio da je vredna čuvanja", rekao je Kurtis Tejlor (71), sin producenta Frenka Tejlora. Taj film, priča o trojici kauboja koji se takmiče za lepu ženu, bio je poklon glumici od njenog muža.

Kako je Miler shvatio da njegova supruga očajnički želi da se bavi glumom odlučio je da sea angažuje i pomogne joj da snimi jedan film s njim. Ipak, poduhvat se nije završio uspešno. Merilin je sve više padala u depresiju, na snimanje je kasnila i dolazila nepripremljena. Rastali su se kada su i započeli snimanje, 1961. godine.

"Ako pročitate scenarijo filma, nigde se ne spominje nikakva golotinja. Kada se skinula, svi su ostali i šoku", rekao je Kurtis. U ono doba vladala je stroga cenzura seksa i golotinje u filmovima pa su se proizvođači filmova morali snalaziti na kreativnije načine kako bi "začinili" scenu. Ipak, potpuno gola Merilin bila je puno više nego što je cenzura dopuštala.

Bio je to njen poslednji završeni film, a umrla je u dobi od 36 godina samo godinu dana nakon snimanja od preteranog doziranja tableta za spavanje. Fotografije će biti uvrštene u biografiju "Merilin Monro: Privatni život javne ikone" autora Čarlsa Kesilja.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.