ISPLIVAO POSLEDNJI SNIMAK NAJLEPŠE GLUMICE NA SVETU: Evo šta je radila NA PLAŽI, par dana kasnije USLEDILA JE SMRT
Glumica, Foto: Printscreen/Youtube/ Marilyn Monroe Video Archives

UŽAS

ISPLIVAO POSLEDNJI SNIMAK NAJLEPŠE GLUMICE NA SVETU: Evo šta je radila NA PLAŽI, par dana kasnije USLEDILA JE SMRT

Vest o misterioznoj smrti postala je naslovna strana svih tadašnjih novin

Objavljeno:

1950. godine glumica privukla je pažnju publike i kritičara sporednom ulogom u kultnom filmu “Sve o Evi”, sa Beti Dejvis u glavnoj ulozi. Tri godine kasnije igrala je glavnu ulogu u ljubavnoj drami “Nijagara”.

Ispod se nalazi poslednji poznati snimak jedne od najlepših žena na svetu. Nastao je krajem jula 1962. i na njemu se vidi glumica pozira na plaži fotografu Džordžu Borisu. Načinili su ga prolaznici koji su prisustvovali fotografisanju.

Džordž je posle ispričao da se videlo da glumicu “nešto muči”. Raspoloženje joj je variralo od histeričnog smejanja do bezrazložnih suza. Bila je rasejana i nije obraćala pažnju na ono što su joj govorili.

Merilin Monro bila je američka filmska glumica, pevačica, model i zabavljačica. Filmsku karijeru je počela 1947. malim ulogama.

Merlin Monro pronađena je mrtva 5. avgusta 1962. u svom stanu u ranim jutarnjim časovima od strane njenog psihijatra, Ralfa Grinsona. Njena kućna pomoćnica Eunis Marej osetila je da nešto nije u redu. Videla je svetlo ispod vrata, ali nije mogla da uđe u sobu.

1 / 5 Foto: Profimedia

Vest o misterioznoj smrti postala je naslovna strana svih tadašnjih novina. Stopa samoubistava u Los Anđelesu se duplirala nakon glumičine smrti, a novine su svakodnevno primale na desetine poziva i pisama sa zahtevima čitalaca da saznaju šta se desilo poznatoj glumici i pevačici, piše portal The vintage news.

– Smrt Merilin Monro strašna je lekcija svima onima koji žele da uđu u privatnost zvezda i čeprkaju po njihovim životima – istakao je tih dana francuski umetnik Žan Kokto.

Merlin Monro
foto: Print Screen Youtube/Jael Victoria

Na sahrani najslavnije plavuše onog doba prisustvovali su samo njeni najbliži dok su stotine radoznalih posmatrača bili okupljeni oko groblja.

Ovolika glumičina popularnost koja i danas traje usko je vezana sa slikom o njoj koja je plasirana u javnost. Merilin je, sa jedne strane, bila seks simbol, modna ikona i jedna od najpoznatijih zvezda starog Holivuda.

Sa druge strane , bila je poznata po burnom privatnom životu, tragičnom detinjstvu i ekscesnom ponašanju. O njoj su pisali i novinari i feministkinje. Jedni su je smatrali žrtvom studija koji su joj upropastili život. Drugi borcem za neku vrstu slobode koja na kraju nije imala snage da izdrži pritisak i očekivanja javnosti.

(Espreso / Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.