DA LI ZNATE KOLIKO JE STAR DEJAN LUTKIĆ? Spremite šećer i vodu!
Dejan Lutkić, Foto: © ATA Images

NEVERICA

DA LI ZNATE KOLIKO JE STAR DEJAN LUTKIĆ? Spremite šećer i vodu!

Dejan Lutkić je od boljih srpskih glumaca.

Objavljeno: 15:02h

Glumac Dejan Lutkić ima suprugu i ćerke Anastaziju i Nađu. Poznat je po predstavama "Pobratim", "Romeo i Julija", "Mačak u čizmama", "Goli kralj" i po filmovi "Ringeraja", "Lavirint", Ono naše što nekad bejaše, Promeni me.

Po zanimanju je glumac. Pamtimo ga najbolje po ulogama u TV serijama Ringeraja i Bela lađa. Odrastao je u Kuli, gde je i imao prvi dodir sa glumom. Kao dečak, trebalo je da igra u filmu "Život je lep", koji se snimao u blizini njegovog rodnog mesta, ali su mu roditelji rekli da režiser traži nekog dečaka koji je manji rastom. I dan danas sumnja u istinitost te rečenice.

Dejan Lutkić
foto: Beta / Mlađan Ivanović

Prija mi kad me prepoznaju, to mi greje sujetu - Moj prvi susret sa glumom desio se kada sam kao klinac prisustvovao snimanju filma „Život je lep“ reditelja Bore Draškovića. Bilo je to ’84. godine. Imao sam deset godina i taj događaj mi se duboko urezao u pamćenje. Tada sam se susreo sa velika­nima našeg glumišta: Pavlom Vuisićem, Gagom Nikolićem, Radetom Šerbedžijom, Snežanom Savić. Izgledali su mi kao da su sa druge planete. Inače, film je sniman u selu Krušćić, koje se nalazi blizu Kule, odakle sam ja. U tom filmu trebalo je da igram sina Snežane Savić, međutim, kako su mi moji roditelji preneli (u šta danas sumnjam), iz filmske ekipe rekli su im da sam ja preve­lik za tu ulogu. Navodno im je bio potreban neko manji rastom, sitniji. Kasnije sam ukapirao da moji roditelji i nisu baš bili za to da ja postanem glumac. Sa ovog današnjeg aspekta, mislim da je taj njihov stav i bio OK, jer i ja danas razmišljam na taj način – prisetio se jednom prilikom glumac Dejan Lutkić verovatno prelomnog trenutka u svom životu, kada je odlučio kojim će se pozivom baviti.

Rođen je 19. februara 1974. godine i ima tačno 48 godina.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.