RADILI SU JOJ TO DOK JE BILA MALOLETNA: Glumica trpela ZLOSTAVLJANJE od kolega, SVI JE ZNATE
Džudi Garland, Foto: Youtube/Printscreen

jezivo

RADILI SU JOJ TO DOK JE BILA MALOLETNA: Glumica trpela ZLOSTAVLJANJE od kolega, SVI JE ZNATE

I sama glumica više puta je govorila o jezivom iskustvu, međutim, nikada nije precizirala šta se tačno događalo na setu

Objavljeno: 13:26h

Sid Laft, holivudski producent i bivši suprug legendarne Džudi Garland u knjizi “Judy and I: My Life with Judy Garland” otkrio je jezive detalje sa snimanja filma “Čarobnjak iz Oza“, tokom kog je glumica, kako je naveo, trpela jezivo nasilje.

Producent i menadžer, koji je s Garlandovom bio u braku od 1952. do 1965. godine, naveo je u memoarima da su Džudi, koja je tokom snimanja filma imala samo 17 godina, zlostavljali stariji muškarci na setu.

Džudi Garland
foto: Printscreen/Youtube/Warner Bros. Home Entertainment

– Maltretirali su je i pravili su joj pakao od života. Bili su to muškarci stariji od 40 godina, koji su joj radili užasne stvari. Zavlačili su joj ruke ispod haljine i radili su druge neprimerene stvari – prisetio se u memoarima Laft, i objasnio da su zlostavljači bili muškarci patuljastog rasta koji su igrali na filmu.

I sama glumica više puta je govorila o jezivom iskustvu, međutim, nikada nije precizirala šta se tačno događalo na setu, već je otkrila samo da je trpela matretiranje od kolega, koji su “smatrali da im je sve dopušteno”.

– Bili su to mali pijanci, koji bi po čitavu noć bili pijani – rekla je svojevremeno glumica, koja je osim seksualnog zlostavljanja trpela i maltretiranje producenata, koji su imali bizarne zahteve.

Naime, Džudi je na zahtev producenata počela da se pridržava rigoroznog načina ishrane, koji je doveo do toga da je dnevno unosila jedva nekoliko desetina kalorija. Na rutinu gde se prvo izgladnjuje do ivice nesvesti, onda se prejede, pa povraća, vrlo brzo se navikla, te je takav način ishrane postao njena svakodnevica. Međutim, ni tu nije bio kraj.

Sa svega 17 godina, Garlandova je bila naterana da u toku dana pije samo crnu kafu i jede pileću supu, kao i da popuši 80 cigareta dnevno i konzumira pilule na svaka četiri sata. Ovo ne samo da je uzdrmalo njen mladi organizam u to vreme, već je pogubne posledice njihovog “tretmana” osećala do kraja života. Pošto je imala želju za hranom, a nije smela da jede, okrenula se narkoticima, koji su doveli do njene prerane smrti.

Preminula je 1969. godine, u 47. godini, od posledica predoziranja.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.