ESPRESO PREPORUKA ZA GLEDANJE: Sutra ću biti trezan, a ti ćeš i dalje biti prelepa - "SANJARI"
,,Sanjari", Foto: Printscreen/Youtube/ Recorded Picture Company, Wikipedia

tabu!

ESPRESO PREPORUKA ZA GLEDANJE: Sutra ću biti trezan, a ti ćeš i dalje biti prelepa - "SANJARI"

,,Sanjari" predstavljaju priču o mladom amerikancu Metjuu koji studira u Parizu 1968. kada sklapa prijateljstvo sa francuskim blizancima, Teom i Izabel

Objavljeno:

Mislili ste da se naša evropska turneja završila juče? Prevarili ste se. Tek je počela, i zato Vam Espreso predlaže da danas Vaš izbor bude umetničko ostvarenje ,,Sanjari".

U glavnim ulogama oduševljavaju Eva Gren, Majkl Pit i Luj Garel.

Sanjari
foto: Wikipedia

,,Sanjari" predstavljaju priču o mladom amerikancu Metjuu koji studira u Parizu 1968. kada sklapa prijateljstvo sa francuskim blizancima, Teom i Izabel. Radnja filma je smeštena u pozadini studentskih demonstracija u Parizu '68.

Da, pijan sam. A ti si lepa. A sutra ujutru ću biti trezan, ali ti ćeš i dalje biti prelepa."

S obzirom da su Teo i Izabel strastveni ljubitelji filmske umetnosti, ostvarenje sadrži brojne reference na poznata ostvarenja sedme umetnosti. Između ostalih referncirani su filmovi ,,Kraljica Kristina", ,,Plava Venera", ,,Neobična banda", ,,Bulevar sumraka", ,,Lice sa ožiljkom" i mnogi drugi.

1 / 14 Foto: Printscreen/Youtube/ Recorded Picture Company

Njih troje, osim što postaju bliski prijatelji, takođe formiraju i zabranjeni ljubavni trougao. Otvorena seksualnost između brata i sestre biva šokantna za Metjua, ali kasnije postaje otvoreniji ka ideji, shvatajući da su oni jedna duša u dva tela.

Ko treba da pogleda ovaj film?

,,Sanjare" treba da pogledaju sve umetničke duše, kao i oni koje ne plaše eksplicitne, tj. tabu scene i generalno tema ljudske seksualnosti. Film definitivno stvara diviziju između gledalaca zbog svog otvorenog sadržaja, ali ipak ga vredi pogledati kako biste stekli još jednu perspektivu i stil života ljudi.

Bonus video:

05:29

BRZE VESTI 20.07.2022.14-55

(Espreso/Ana Klikovac)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.