MEDIJI PRENOSE: Umro čuveni GLUMAC, TUGA
Džeka sa tri prsta u "The Mask of Zorro", Foto: Printscreen/Youtube

kakva tuga!

MEDIJI PRENOSE: Umro čuveni GLUMAC, TUGA

Okružen voljenima

Objavljeno:

L.Q. Džons je preminuo, njegovu smrt je potvrdila porodica, koja kaže da je preminuo prirodnom smrću na Holivudskim brdima okružen voljenima... prenosi Varieti.

Džons je imao preko 160 glumačkih zasluga u svom imenu, a prvih nekoliko mu je stiglo 1955. godine – kada je glumio u filmovima inspirisanim vojnom, kao što su „An Annapolis Stori”, „Battle Cri” i „Target Zero”. Takođe se pojavio u nekoliko epizoda TV emisije „Cheienne“ sa zapadnjačkom tematikom.

Odatle, LKJ je bio na putu... glumeći u brojnim filmovima i TV serijama poput "Annie Oaklei", "Gunsight Ridge", "Operation Mad Ball", "Buchanan Rides Alone", "The Goli and the Dead ,“ „Jefferson Drum“, „Men of Annapolis“, „The Adventures of Rin Tin Tin“ i još mnogo toga.

Prebacujući se između rata i vesterna, Džons je ostao zauzet 60-ih godina. Neki od popularnijih naslova u kojima je bio ... "Lassie", "Klondike", "Laramie", "Perri Mason", "Route 66", "Vagon Train", "Ravhide", "The Virginian", "Gunsmoke " i "Velika dolina" ... samo da spomenemo neke.

Druge hit emisije u kojima je imao gostujuće uloge uključuju, "Havaii Five-O", "Charlie's Angels", "Ironside", "Kung Fu", "CHiPs", "Columbo", "Cannon", "The Runavais," " "Vojvode od Hazzarda" i mnogi drugi. Čak je glumio u "Neverovatnom Hulku", "Vokeru, Teksaškom rendžeru", "A-timu", "Odmetniku", "Žutoj ruži" i još mnogo toga tokom 80-ih/90-ih.

Takođe će verovatno ostati upamćen po svom radu na "The Vild Bunch", "Major Dundee", "Ride the High Countri" i "A Boi and His Dog" - od kojih je poslednji napisao i režirao.

Džons je takođe imao nezaboravnu scenu u "Kazinu" Martina Skorsezea. Iako je tip sigurno već stekao ime za sebe pre početka veka, milenijalci bi ga mogli prepoznati i zahvaljujući kultnom klasiku iz kasnih 90-ih.

Zaista, Džons igra legendarnog Džeka sa tri prsta u "The Mask of Zorro" -- gde je imao trenutak krađe scene u kojem je upucan i ubijen u vazduhu ... ovo nakon što je izbačen iz kolica rudnika i poleteo prema grupi loših momaka sa krampom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.