UMRO JE OMILJENI GLUMAC: Javljene NAJGORE VESTI, TUGA
Foto: Printscreen/Youtube/Next of Ken

neverica

UMRO JE OMILJENI GLUMAC: Javljene NAJGORE VESTI, TUGA

U mladosti je imao mnogo problema sa zakonom, i povezivali su ga sa pravom mafijaškom porodicom

Objavljeno:

Toni Siriko, glumac najpoznatiji po ulozi mafijaša Pola Gvaltijerija zvanog "Poli Volnats" u seriji Sopranovi, umro je u petak u 80. godini, potvrđeno je za magazin Varajeti.

Siriko je postao omiljen zbog uloge Polija, "poručnika" famije Soprano: njegov lik je "dominirao" od početka serije zahvaljujući kratkim duhovitim opaskama. Glumac je balansirao mračnu Polijevu stranu sa oštrim humorom. Glumio je u svih 6 sezona "Sopranovih", a zanimljivo je da se u početku prijavio za ulogu Džuniora Soprana, koju je kasnije dobio Dominik Kijaneze.

Toni je rođen kao Đenaro Entoni Siriko, 24. jula 1942. godine, u italijanskoj porodici u Njujorku. U mladosti je imao mnogo problema sa zakonom, i povezivali su ga sa pravom mafijaškom porodicom, i to kakvom - reč je o klanu Kolombo. Hapšen je čak 28 puta, prvi put kad je imao svega 7 godina. Bio je u zatvoru dvaput, jednom zbog oružane pljačke, a drugi put zbog nezakonitog posedovanja oružja.

- Bio sam veoma nestabilan - rekao je Siriko za LA Times 1990, pričajući o svom životu. - Nisam dobro razmišljao. Zato sam se povezao sa tim tipovima i odjednom sam upao u kriminal u Njujorku. Moram da vam priznam da mi je čudno kad mi neko priđe i traži mi autogram, valjda me "trese" ta stara krivica. Možda osećam da ne zaslužujem toliku pažnju.

Glumački debi imao je u mafijaškoj drami "Crazy Joe" pored Henrija Vinklera 1974. godine. Ova uloga je bila prva u nizu uloga gangstera i mafijaša: usledile su uloge u Skorsezeovom remek delu "Goodfellas" 1990. i Vudi Alenovim "Mecima iznad Brodveja" 1994. Siriko se pojavio u više Alenovih filmova, kao što su "Cafe Society" 2016. i "Moćna Afrodita" 1995. godine.

1989. Siriko se pojavio u dokumentarcu "Veliki prasak" u kojem je pričao o svojoj kriminalnoj prošlosti i tome kako je ona uticala na njegovu životnu filozofiju. 2013. pojavio se u 5 epizoda crtaća "Family Guy" u ulozi Vinija Grifina, porodičnog psa. Poslednja uloga mu je bila u dve epizode serije "American Dad", gde je igrao mafijaša Enca Perotija.

Sirikov menadžer Bob Mekgauen rekao je za njega da je "veoma odan i dobar klijent koji je uvek pomagao ljudima kojima je pomoć bila potrebna".

Sirikov prijatelj i kolega iz serije Sopranovi Majkl Imperioli napisao je na Instagramu:

"Boli me da napišem da je moj dragi prijatelj, kolega i partner u kriminalu, veliki Toni Siriko, umro danas. Toni je bio kao niko drugi: bio je jak, odan i čovek velikog srca, kao niko koga sam poznavao. Bio sam uz njega, zajedno smo prošli toliko mnogo stvari, i dobrih i loših. Ali uglavnom dobrih. Mnogo smo se smejali. Pronašli smo naš odnos kao Kristofer i Poli, i ponosan sam da kažem da sam najbolje i najlepše radio sa mojim dragim drugarom Tonijem. Nedostajaće mi zauvek. On je zaista nezamenjiv. Šaljem ljubav njegovoj porodici, prijateljima i obožavaocima. On je bio voljen i nikad neće biti zaboravljen. Srce mi je slomljeno danas".

Na Fejsbuku, Sirikova porodica je napisala da su "duboko zahvalni za mnoge izraze ljubavi, molitve i izjave saučešća", i zatražili su privatnost u trenucima žalosti.

Siriko ima dvoje dece, Džoanu Siriko Belo i Ričarda Sirika.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.