BARBARA PRAVI ZA ESPRESO PRED VEČERAŠNJI KONCERT: U Beogradu ću da PLAČEM kao kiša (FOTO)
Barbara Pravi, Foto: Profimedia, EPA-EFE/Piotr Nowak

ekskluzivno

BARBARA PRAVI ZA ESPRESO PRED VEČERAŠNJI KONCERT: U Beogradu ću da PLAČEM kao kiša (FOTO)

Barbara Pravi, najaktuelnija zvezda savremene francuske šansone, dolazi u Srbiju gde će održati koncert u okviru BELEF-a, u Botaničkoj bašti, 28. juna 2022, sa početkom u 21 sat.

Objavljeno:

Francuska pevačica čije je poreklo srpsko i koja nosi prezime Pjević, uoči svog prvog nastupa u Beogradu, u kome nije bila od 12. godine, za Espreso je otkrila detalje o sebi koje mnogi nisu znali.

Na pitanje Espresa, kako se oseća povodom dolaska u Beograd i kako je ponovo posle toliko godina doći u grad koji je obeležio njeno detinjstvo, Barbara je odgovorila:

- Sa ogromnom radošću dolazim zbog publike i spremna sam da priredim spektakl koji će se svima dopasti. Beograd mi je naročito važan jer stižem sa svojim dedom, i to prvi put otkako sam odrasla. Posledni put sam ovde boravila sa 12 godina. Vrlo sam ponosna što ću pevati pred svojim dedom i mislim da ću plakati kao kiša. To je grad koji je deo moje porodice i zemlja koju obožavam i u kojoj je moj deda živeo do svoje 22. godine. Zaista je ovaj koncert u nizu nastupa nešto posebno.

Barbara Pravi
foto: Profimedia

Kako kaže, u Beogradu planira da ostane tri dana i da nakon nastupa poseti groblje predaka (oca i majke njenog dede) , kuću u kojoj joj je deda odrastao, ali i mnoga druga mesta na koje je deda, "njen fenomenalni vodič", odvede.

- Da, svakako da planiram posle koncerta 3 dana da ostanem u Beogradu. Biće mi sjajno, budući da imam fenomenalnog vodiča, svog dedu, koji je ovde proveo život do svoje 21. godine. Bićemo kod njega kući, mene, sestru, oca verujem da će sprovesti po celom gradu. Planiram da uživam - rekla je ona.

Deda zaista igra ogromnu ulogu u njenom životu i upravo joj je on predložio da umetničko ime uzme "Pravi".

- Deda mi je dao to prezime. Želela sam neko koje neće biti mnogo udaljeno od Pjević, ali koje će izražavati moj lični i umetnički identitet. I tu je moj deda, bez mnogo promišljanja rekao - Pravi. To znači autentična i prava, ali u muškom rodu i to mi se mnogo dopalo.

Barbara Pravi
foto: Profimedia

Drugo mesto na Evroviziji donelo je Barbari slavu širom Evrope. Zavoleli su je mnogi, a budući da ima srpsko poreklo, zanimalo nas je da li planira da snimi pesmu na srpskom jeziku.

- Imam veliku želju da snimim pesmu na srpskom. Sigurna sam da će jednog dana to da se desi. Ali potrebno mi je vreme, jer želim da to uradim dobro. Prvi korak je koncert, a nakon toga volela bih da se posvetim svojim korenima. Moja tetka govori srpski, moj otac malo manje... Možda bi neka prva ideja bila da jednu od svojih pesama prevedem na sprski, ali treba naći dobru meru i želim da se tome posvetim u potpunosti - kazala je ona.

Njen debitantski album On n'enferme pas les oiseaux (Ne možete zatvoriti ptice), objavljen prošle godine, već samim nazivom sugeriše da joj je pitanje slobode veoma važno.

- Važno je voleti samog sebe, iznutra. Onda kada uspete da se volite i budete blagi prema sebi, onda vam ta borba ne pada teško. To je u stvari jedna ljudska borba, borba jedne žene kojoj mnogi često prebacuju svakojake stvari - da li je dovoljno lepa, da li je dovoljno seksi itd. Ali u stvari treba se posvetiti samom sebi i istraživanju svog identiteta. Kada se to pronađe, sve drugo je lakše i prihvatljivije.

Barbara Pravi
foto: Profimedia

Ne krije da joj je drugo mesto na Evroviziji promenilo život iz korena. Sada ne samo da, kako kaže, može da živi od svoje muzike, a ne da paraleno radi u restoranu, već i održava koncerte širom Evrope. Pa čak i da dva puta rasproda poznati pariski Trianon gde je nekada bila kao konobarica.

- Radila sam kao konbarica u baru sa 18 godina u Trianonu i jednog dana gledala neki nastup. Ne mogu reći da je to bio neki predosećaj, ali molila sam se Bogu da jednog dana nastupim tu. Bukvalno 10 godina kasnije dva puta za redom sam tu nastupila i ispunila salu.

Barbara je pre promenutog debitantskog albuma snimal nekoliko mini-albuma, a okušala se kao i glumica.

- Za svakog od nas, bio umetnik ili ne, vrlo je važno da sačuvano u sebi tu svežinu koju nosi detinjstvo, jer to nam to daje stvaralački potencijal - rekla je umetnica koja je igrala i pevala u filmu "Hajdi" i snimila mini-album "Ne odrasti", prizvnavši pritom da njena osećanja "šetaju" od deteta koje ima osam godina do onih osobe od 90.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.