U NJU SU MILIONI BILI ZALJUBLJENI: Cela Juga se ložila na nju, a ipak je POBEGLA SA NJIM (FOTO)
MArija Sabljić, Foto: prentscreen/youtube/Delta Video

DRUGAČIJA JE

U NJU SU MILIONI BILI ZALJUBLJENI: Cela Juga se ložila na nju, a ipak je POBEGLA SA NJIM (FOTO)

Neverovatno!

Objavljeno:

Publika širom regiona pratila ju je kroz njene uloge od osamdesetih do 2019. i serije "Junaci našeg doba". U međuvremenu glumica Maja Sabljić stekla je ogromnu popularnost, preselila se u Ameriku, vraćala u Srbiju i sve vreme na krajnje pozitivan način intrigirala javnost.

Maja Sabljić je rođena u Obrenovcu, 10. januara 1960. Karijeru je počela ulogom u doumentarom filmom "Lične stvari" Aleksandra Mandića u kojem je prikazan njen prvi pokušaj da upiše Fakultet dramskih umetnosti u Beograd. U tom filmu koji ju je pratio od završetka gimnazije do prijemnog ispita, glumili su Sonja Savić, Zoran Cvijanović, Svetislav Goncić, Olivera Ježina.Nije uspela da te godine dobije indeks FDU pa je upisala studije psihologije.

Njena naredna uloga bila je Milka iz "Savamale" iz 1982. dok se kao najzapaženije izdvajaju one u ostvarenjima "Kamiondžije opet voze", "Pozorište u kući", "Druga Žikina dinastija", "Policajac sa Petlovog brda", "Devojka sa lampom", "Mis" u kojem je pokazala i pevačko umeće, "Groznica ljubavi", "Pazi šta radiš". Glumački zadaci doneli su joj ogromnu popularnost, a onda je ona rešila da spakuje kofere i ode u Ameriku.

Maja Sabljić
foto: Printscreen

"Glumci u Holivudu žive u svom zatvorenom svetu. Ali, najveće zvezde su zapravo najnormalnije i najprijatnije osobe. To mi je bilo baš fascinantno. Pošto smo se moj pokojni suprug i ja družili sa Dan Tanom i često smo bili u jednom od njegovih restorana, viđali smo poznate glumce. Ali, njih niko ne sme da "davi". Međutim, one koje je Dan Tana pozdravio ili se družio s njima, viđali smo ih i mi", rekla je 2016. za "Blic" o svom životu u Los Anđelesu gde je otišla 1993. godine.

Maja je godinama bila u braku sa američkim biznismenom srpskog porekla Đorđem Zečevićem sve do njegove smrti, 2012.

Maja Sabljić
foto: Printscreen

Glumica koja je prva na ovim prostorima imala svoj TV šou „Zvezdana prašina", osvrnula se 2016. na svoju karijeru: " Više ne razmišljam o tih 20 godina provedenih u kinematografiji i kao da je to bio moj neki drugi život. U to vreme bilo je mnogo lepše, drugačije i druge vrednosti su bile na ceni... Ono što želite u tim godina je kao balon, kao deca kada kažu žele da budu balerine ili teta koja radi na kasi. Ti tako misliš da je sve fino, kao šećerna vodica ili vuna, zamišljaš da će ti i život biti tako fin, a to zapravo nema veze sa realnošću. Generalno, ne žalim se, jer sam imala prelepu karijeru".

Maja često dolazi u Beograd, a s vremena na vreme viđali smo je na filmskim premijerama u prestonici.

Pre tri godine igrala je Zinu u seriji Siniše Pavića "Junaci našeg doba" i publika jedva čeka njene nove uloge.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.