SRPSKOM GLUMCU POSTAVILI BOMBU POD AUTO, HTELI DA GA VIDE MRTVOG: Sve se desilo pre 12 godina
Boris Isaković, Foto: Printscreen/Youtube

otkriveno

SRPSKOM GLUMCU POSTAVILI BOMBU POD AUTO, HTELI DA GA VIDE MRTVOG: Sve se desilo pre 12 godina

Novosadska policija utvrdila je da je ispod njegovog automobila eksplodirala ručna bomba M-52

Objavljeno:

Glumac Boris Isaković (56) bio je meta bombaškog napada 2010. godine u Novom Sadu.

Isaković je tada lakše povređen u eksploziji bombe M-52, koja je bila postavljena ispod njegovog automobila „sab“. Snažna detonacija začula se oko devet časova na parkingu zgrade u Bulevaru kneza Miloša u Novom Sadu, kada je Isaković sam krenuo na probu predstave u Beograd. Tom prilikom oštećeno je još nekoliko automobila koji su se nalazili u blizini njegovog vozila.

Njegova žena, Jasna Đuričić, rekla je tada da je posle svega što joj se dogodilo u velikom šoku i da ne zna o čemu se radi.

– Sreća da je Boris dobro. Ne znam ni ko je niti zbog čega tako nešto učinio. Prethodnih dana nije se dešavalo ništa sumnjivo što bi moglo da ukaže da će se ovako nešto dogoditi – rekla je Đuričićeva odmah posle pokušaja ubistva na supruga.

– Iako se prvo mislilo da se radi o teškim telesnim povredama, kompletnom i detaljnom dijagnostikom utvrđeno je da se ipak radi o lakim povredama. Hirurzi su pacijentu izvadili tri šrapnela koja su se zadržala u telu. On je svestan i komunikativan – rekao je načelnik KC Zoran Đermanov kada je Isaković bio primljen u bolnicu 2010. godine nakon napada.

6 GODINA ROBIJE ZA NAPADAČA

1 / 3 Foto: Fonetmarko Mii

Ivan Marković (1969) iz Novog Sada, okrivljen da je pokušao da ubije glumca Borisa Isakovića eksplozijom bombe i za nošenje i korišćenje oružja i eksplozivnih materija, osuđen je na jedinstvenu kaznu od šest godina zatvora.

Novosadska policija utvrdila je da je ispod njegovog automobila eksplodirala ručna bomba M-52, a tužilaštvo je napad okvalifikovalo kao pokušaj ubistva.

Policija je tada sumnjala da je Marković podmetnuo bombu da bi izbegao da vrati 2.500 evra koje je prethodno uzeo od osobe koja je želela da upiše dete na glumačku akademiju.

ISAKOVIĆ ZBOG TUĐE GREŠKE MOGAO DA PLATI GLAVOM

Pošto Marković nije uspeo da upiše to dete, roditelj je tražio da mu se vrate 2.500 evra, “a da bi izbegao vraćanje novca, osumnjičeni je stvorio privid kod prevarenog roditelja da je i on prevaren”.

Marković je kao smetnju za upis “preko veze” naveo Isakovića, koji je i član prijemne komisije za upis na Fakultet dramskih umetnosti.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.