U kući vam je dosadno, napolju hladno... Januar u kinoteci je pravo mesto za vas! (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Nobelovci, Altman, Istvud, Pank...

U kući vam je dosadno, napolju hladno... Januar u kinoteci je pravo mesto za vas! (VIDEO)

Krajem meseca počinju novi programi "Nema sreda" i "Dokumentarni četvrtak", dok će dnevne projekcije ispuniti filmovi Klinta Istvuda
Objavljeno: 12:41h

Poslastica za filmofile biće program Kinestetične misli 30. i 31. januara sa kratkim avangardnim filmovima, kao i dugometražnim "Boja nara" Sergeja Paradžanova, "Gospođe iz Bulonjske šume" Robera Bresona, "Zid uspomena" Vladimira Petrića, "Torinski konj" Bele Tara.

Ciklus Moj izbor od 13. do 17. januara predstaviće deset omiljenih filmova reditelja Gorana Markovića, koji kaže da je birao filmove koji ne liče na njegove.

Od 18. do 22. januara u programu Pank na filmu biće prikazan izbor igranih ostvarenja, među kojima su "Sid i Nensi" Aleksa Koksa, "Jubilej" Dereka Džarmana i drugi, kao i muzičkih dokumentaraca "Pank rok film" Dona Letsa, "Pank" Teda Hejmsa, "Legende panka i nju vejva"

Novi program od ove godine je Nema sreda, a prvi će biti održan 25. januara i prikazati izbor kratkometražnih filmova najpopularnijeg komičarskog para Stanlio i Olio - Sten Lorel i Oliver Hardi.

Narednog dana, 26. januara prvi put se održava još jedan novi program Kinoteke - Dokumentarni četvrtak, sa sedam dokumentaraca u režiji Jorisa Ivensa, od holandske produkcije Most iz 1928. do francuske Sedamnaeste paralele iz 1968. godine.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.