OVO JE PRAVO PREZIME NIKOLASA KEJDŽA! Otkriveno nakon svih ovih godina
Nikolas Kejdž, Foto: EPA/ Quique Garcia

ŠOK

OVO JE PRAVO PREZIME NIKOLASA KEJDŽA! Otkriveno nakon svih ovih godina

Odlučio je da promeni svoje prezime početkom osamdesetih.

Objavljeno:

Proslavljeni glumac Nikolas Kejdž u glumačke vode uplovio je još kao tinejdžer, kada se 1981. godine pojavio u komediji pod nazivom “The Best of Times“. Nastavio je da niže uspehe i danas važi za jednog od najpoznatijih holivudskih glumaca, međutim, uprkos svetskoj slavi i milionima fanova širom sveta, mnogima je promakao jedan bitan detalj iz njegovog života.

Naime, poreklo slavnog glumca skrivano je od javnosti, a Nikolas je za to imao poseban razlog.

Nikolas Kejdž je rođen kao Nikolas Kim Kopola u porodici italijansko-nemačkog porekla koja je kroz generacije bila povezana sa filmom i umetnošću uopšte. Nikolasov deda Karmajn Flautist Kopola je bio kompozitor, a baka Italija glumica. Otac Avgust Kopola bio je pisac i profesor književnosti, a majka Džoj Vogelsang balerina i koreograf. Međutim, malo je poznato da je stric slavnog glumca legendarni režiser Fransis Ford Kopola.

1 / 8 Foto: Printscreen

To bi moglo izgledati kao idealna situacija za Kejdža, koji je još kao tinejdžer počeo da glumi u školi na Beverli Hilsu. Međutim, ubrzo nakon što je krenuo na audicije, shvatio je da mu njegove porodične veze ne pomažu u karijeri, već mu samo predstavljaju smetnju.

– Kasting agenti proveli bi čitavu audiciju raspitujući se o mom ujaku Frensisu – rekao je jednom prilikom Kejdž za američke medije.

Tako je Kejdž odlučio da promeni svoje prezime početkom osamdesetih. Do trenutka kada je dobio svoju ulogu u Valley Girl (1983), već je počeo da koristi svoje umetničko ime.

Ipak, na dva ranija filma ostao je potpisan kao Nikolas Kopola, ali široj javnosti pod tim imenom nije poznat.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.