HRVATI UKAZALI ČAST POKOJNOM BALAŠEVIĆU: Pazite samo NA KAKAV NAČIN!
Foto: Printscreen/youtube/AlJazeeraBalkans

PRelepo!

HRVATI UKAZALI ČAST POKOJNOM BALAŠEVIĆU: Pazite samo NA KAKAV NAČIN!

Pula– Na zelenoj površini uz trotoar u Kolodvorskoj ulici u Puli Đorđe Balašević dobio je u sredu klupu na kojoj su ispisane reči njegove čuvene pesme “Na stanici u Puli…”, a gradonačelnik Filip Zoričić je rekao da je to samo skroman doprinos omiljenom pevaču koji je opevao ovaj skroman gradić.

Objavljeno:

Nakon što je na svečanoj sednici Gradskog veća povodom Dana grada, Đorđe Balašević je posmrtno proglašen počasnim građaninom, od danas legendarni novosadski kantautor ima i svoju klupu u Puli.

Odmah nakon njegove smrti u februaru 2021. građani Pule pokrenuli su nekoliko inicijativa kako bi se trajno obeležila povezanost Pule i muzičara. Kao najbolje rešenje, odabrana je izrada kamene klupe na čijem je čelu napisano ime Đorđa Balaševića, a na sedištu dobro znane reči pesme “Na stanici u Puli…”.

– Ovo je samo jedan skroman doprinos omiljenom pevaču koji je opevao Pulu i koja mu je doista bila važna. Rado joj se vraćao, uvek prepun emocija, razumevanja i dobre energije“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić, prenosi N1.

Klupa je postavljena u povodu Balaševićeva rođendana 11. maja na zelenoj površini uz trotoar u Kolodvorskoj ulici.

– Panonski mornar voleo je Pulu, Pula je volela njega i njegove pesme, a jedan od poslednjih koncerata održao je upravo u prepunoj Areni u avgustu 2019. godine – podsetio je Zoričić.

Balašević je od zarade sa koncerta u Areni, u junu 2001. za izgradnju pulske bolnice donirao oko 12.000 hiljada dinara.

(Espreso/Morski.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.