POZNATO LICE HOLIVUDA ISKRENO DO KOSKE: ''Borim se već dugo, SEDMA godina je bila okidač'' (FOTO)
Selma, Foto: Printscreen/Instagram/ selmablair

bolna ispovest

POZNATO LICE HOLIVUDA ISKRENO DO KOSKE: ''Borim se već dugo, SEDMA godina je bila okidač'' (FOTO)

Opisala je početke svoje zavisnosti o alkoholu.

Objavljeno:

„Ne znam da li bih preživela detinjstvo bez alkohola. Zato je to toliki problem za mnoge ljude. To je stvarno velika uteha i olakšanje u početku, u mom slučaju u prvih nekoliko godina jer sam s tim počela vrlo mlada. Služilo mi je za utehu, kao mehanizam za suočavanje s problemima“, rekla je Selma.

Opisala je početke svoje zavisnosti o alkoholu.

„Prvi put kad sam se napila, to mi je bilo otkriće“, rekla je 49-godišnja Selma, koja je prvi put probala alkohol za vreme jevrejskog praznika Pashe. Pila je vino tokom Pashalnog sedera, odnosno obredne večere kojom se obeležava početak Pashe.

„Te godine imala sam sedam godina i na stolu smo imali točeno vino. Niko nije obraćao pažnju na to koliko ja pijem… Napila sam se te večeri. Jako sam se napila. Na kraju su me stavili u krevet pored moje sestre Kejti. Ujutru nisam mogla da se setim kako sam došla u krevet“, rekla je.

Kaže da se u detinjstvu nije opijala, ali bi popila po gutljaj pića kad god bi je uhvatila anksioznost.

„Obično sam jedva bila i pripita. Postala sam stručnjak za alkoholizam i vešta u skrivanju svoje tajne“, rekla je.

Njeno alkoholisanje eskaliralo je u tinejdžerskim godinama. Na jednom prolećnoj ekskurziji je bila silovana nakon što je ceo dan pila alkohol.

„Ne znam jesu li me obojica silovala, ali jedan od njih definitivno jeste. Bila sam mirna i čekala da to prođe. Volela bih da mogu da kažem da je ono što mi se dogodilo te noći bila anomalija, ali nije. Silovana sam, više puta, zato što sam bila previše pijana da kažem ‘molim vas, stanite'“, rekla je Selma.

Glumica kaže da je retko pričala o silovanju koje je doživela, ali je to ključan deo njenih memoara.

„Moja trauma je bila veća nego što sam shvatila. Nisam shvatala da je taj napad bio bitan u mom životu. Imala sam toliko srama i krivice. Zahvalna sam što sam se osećala dovoljno sigurno da to napišem na papir, a onda da o tome pričam sa svojim terapeutom i da se stvarno oslobodim tog stida“, ispričala je glumica.

Bler je trezna od 2016. godine, a pisanjem memoara nada se da će pomoći drugima koji su prolazili ili prolaze kroz slične situacije. Memoari Mean Baby u prodaji će se naći 17. maja.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.