BIO JE JEDAN OD NAJBOLJIH PEVAČA SVIH VREMENA, A NIKO NE ZNA NJEGOVO IME I PREZIME: Odmah ćete prepoznati lik
Toni Vilijans, Foto: Printscreen/Youtube/Billscustomsounds William Merz

DA LI VAM JE POZNAT?

BIO JE JEDAN OD NAJBOLJIH PEVAČA SVIH VREMENA, A NIKO NE ZNA NJEGOVO IME I PREZIME: Odmah ćete prepoznati lik

Bio je član grupe The Platters, a njegov glas je bio perfektan

Objavljeno:

U periodu kada nije bilo autotjuna i ostalih pomagala, pevači su se oslanjali samo na svoje glasovne mogućnosti. Neki od najboljih su se izdvojili, a jedan od njih je svakako Toni Vilijams.

I bio je jedan od najboljih pevača svih vremena.

Možda vam njegovo ime i grupe ništa ne znači, ali naziv grupe u kojoj je pevao sigurno jeste. U pitanju je legendarni sastav The Platters.

Toni Vilijams je rođen 1928. godine u mestu Elizabet, u Nju Džersiju. Služio je u Vazduhoplovstvu Sjedinjenih Država krajem Drugog svetskog rata, a dogurao je do čina narednika. Nakon odlaska iz vojne službe preselio se u Los Anđeles, gde se pridružio starijoj sestri Berti, koja je razvijala uspešnu pevačku karijeru pod umetničkim imenom Linda Hejs.

Toni je radio kao čuvar parkinga, a uporedo se takmičio u večernjim talent emisijama. Budući da je bio veoma talentovan, primetio ga je Ralf Bas iz Federal Records-a, koji ga je uvrstio u vokalni sastav koji je tada nosio naziv The Flamingos.

Kada su saznali za drugu grupu istog imena, preimenovali su je u The Platters, a svoje prve snimke napravili su u septembru 1953. godine. Toni Vilijams bio je glavni vokal. Grupa The Platters na početku nije bila uspešna, a Tonijeva sestra Berta, odnosno Linda Hejs, spojila je Vilijamsa sa agentom i ambicioznim tekstopiscem Bakom Ramom. To je bio pun pogodak.

Bak Ram je bio impresioniran visokim tenorskim pevačkim glasom, tako da je pristao da upravlja grupom The Platters, a takođe se nadao da će promovisati Vilijamsa kao solo izvođača.

A onda su došle i godine uspeha. Grupa The Platters je snimila brojne pesme koje su postale vanvremenske, kao što su "Only You", "The Great Pretender", "My Prayer", "Twilight Time", "Smoke Gets In Your Eyes". Toni ih je pevao sa lakoćom i bilo ga je zadovoljstvo slušati zajedno sa ostalim članovima sastava.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.