SLETEO JE U PROVALIJU DUBOKU 50 METARA: Na današnji dan je poginuo glumac kojeg je OBOŽAVALA JUGOSLAVIJA! (FOTO) (VIDEO)
Foto: yugopapir.com

imao je samo 32 godine

SLETEO JE U PROVALIJU DUBOKU 50 METARA: Na današnji dan je poginuo glumac kojeg je OBOŽAVALA JUGOSLAVIJA! (FOTO) (VIDEO)

- Dovoljna je mala nesmotrenost, pa da se u jednoj sekundi spoje život i smrt. Na taj način iz naše kulture nestao je glumac koga smo svi voleli. Vest o smrti Slobodana Đurića bila je toliko neverovatna i stravična u svojoj neumoljivosti da u nju u prvi mah nismo poverovali...
Objavljeno: 10:33h

Publika se praskavo smejala. Glumci su očaj nosili u duši i srcu. Bio je duboko u njima, nije prelazio "rampu" i tako je okončana ta u jednom delu najteža predstava za sve one koji su bili na sceni.

Vest o Đurićevoj smrti u Beogradskoj televiziji primljena je sa bolom, kao gubitak koji ostavlja veliku prazninu. Umetnički rukovodioci i reditelji kažu da je imao lice za ekran. Od srednjeg teksta Boban Đurić je pravio glumačke bravure, stvarao lik koji se pamti.

Jedan život u uzletu, dar i rad zaustavljeni su u olupinama smrskanog automobila. U nedovoljno obezbeđenoj ulici iza koje je bio ambis, nestala su dva života.

(Automobil "zastava 101" kojim je upravljao Slobodan Đurić sleteo je u provaliju duboku 50 metara i svom silinom udario u krov vagona-kuće.)

Sve je moglo da bude još tragičnije da je u tom vagonu, koji je improvizovani stan jedne porodice, bilo i onih koji tu stanuju. Stradalo je i skromno pokućstvo stanara.

Kao neka gorka simbolika ostao je budilnik. Prestao je da radi u času udesa. Pokazivao je 17,40 časova. Samo nekoliko sekundi ranije zaustavilo se i srce Slobodana Đurića i njegovog saputnka Dragoslava Tešića.

M. Kos, Ilustrovana, Decembar 1976.

(Espreso.co.rs / Yugopapir)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.