TANJA BOŠKOVIĆ ŠOKIRALA NACIJU
Tanja Bošković, Foto: Printscreen

poručila

TANJA BOŠKOVIĆ ŠOKIRALA NACIJU

Objasnila je da se do toga dolazi posle teškog razdoblja školovanja, studiranja, traženja posla..

Objavljeno:

Glumica Tanja Bošković ranije je rekla da uživa u najboljim godinama svog života. Objašnjava zašto su penzionerski dani važni, i kako i u zrelim godinama, može da se igra u mjuziklu.

Gostujući u Beogradskoj hronici, Tanja Bošković je poručila gledaocima: „Dragi moji, ako vam se pruži ikakva prilika da odete u penziju, uradite to smesta! Napokon ćete početi da živite kao ljudi, gde hoćete, kada hoćete, s kim hoćete, koliko hoćete. Radićete sve najlepše stvari koje niste radili za vreme dok ste radili" i dodala da je postala „vlasnica svog života".

Objasnila je da se do toga dolazi posle teškog razdoblja školovanja, studiranja, traženja posla...

„Nikako da se zapravo pozabaviš svojim suštinskim potrebama, ne samo onim kreativnim, radnim... Nama Gospod daje različite talente, dao vam je sigurno talenat i za prijateljstvo, pa ne stignete da obavite tokom života! Onda dođe penzija i onda možete zapravo da se posvetite duboko i ozbiljno veri, prijateljstvu, ljubavi, suštinskoj ljubavi prema životu, bližnjima, komšiluku, prema svojoj zgradi, svojoj ulici..."

1 / 9 Foto: Printscreen/Arena Sport

Glumica ipak ističe da sve to ne znači, kada je ona lično u pitanju, da se oprostila od svoje profesije. Angažovana je u predstavi Flešdens u Pozorištu na Terazijama.

„Ja ću zauvek igrati, samo što neću igrati svakog dana, ne moram da imam 21 predstavu kao u decembru godine koja je upravo prošla, nego ću igrati pet", objasnila je.

Govoreći o Pozorištu na Terazijama i njenoj generaciji koja je u njemu počinjala, Boškovićeva ističe da su ih sačekali „dobri ljudi" koji su bili nežni u prenošenju znanja i veština.

O novim generacijama kaže da se „preko svake mere ponašaju fino, učtivo i da ne traže savete".

„Kad je potrebno, treba učiniti sve da se oni osećaju prosto - dobro. I ne deliti savete, jako je glupo deliti savete. Ali, morate napraviti atmosferu u kojoj će se oni osećati dobro", kaže Tanja Bošković.

Dodaje da je u redu da i preko njenog primera mlađe kolege vide da „nije sramota niti da treba da ih je stid što nešto ne mogu odmah i što nisu u stanju da sve urade za pet proba, već da za sve postoji vreme".

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.