GLUMICI IZ "MONTEVIDEA" SU MAJKU STRELJALI, A NJU STRPALI U LOGOR: Istinu o sebi saznala sa 36 godina!
Božidarka Frajt, Foto: youtubescreen

strašno

GLUMICI IZ "MONTEVIDEA" SU MAJKU STRELJALI, A NJU STRPALI U LOGOR: Istinu o sebi saznala sa 36 godina!

Imala je tužnu sudbinu, a njena ćerka takođe je glumica

Objavljeno: 08:27h

Jugoslovenska glumica Božidarka Frajt glumila je u brojnim domaćim filmovima i serijama, a malo ko zna da joj je život obeležila velika tragedija.

Božidarka se proslavila ulogom u filmu “Užička Republika”, a imali smo prilike da je gledamo i u seriji “Na putu za Montevideo” i drugim.

Rođena je kao Božidarka Grublješić u Velikoj Žuljevici kod Kozare, a nije imala ni dve godine kada su joj ustaše streljale majku Vidu, a otac joj je takođe nastradao u ratu.

1 / 3 Foto: Printscreen

Sa hiljadama druge dece prebačena je u dečji logor u Sisku, odakle je dalje prebačena u prihvatilište Crvenog krsta u Zagrebu, zahvaljujući organizatorima akcije spasavanja dece iz logora, a najpoznatija dobrotvorka svakako je bila Diana Budisavljević.

Tu su je usvojili Katarina i Stjepan Frajt, a Božidarka je svoje pravo poreklo saznala tek u 36. godini, kada ju je pronašla njena tetka Dara Grublješić, prvoborac Kozare.

– Tim ljudima sam beskrajno zahvalna. Uzeli su me kao dete od četiri godine. Ja se ne sećam ničeg iz tog ranijeg detinjstva. Sećam se prve haljine koju su mi obukli i sećam se da nisam imala kosu – izjavila je Frajtova 1979. godine u emisiji Radio Beograda.

Tetka Dara Božidarku je prvi put ugledala na ekranu i od tada za nju više nije bilo sumnje da je ona preživela, pa je tako stupila i u kontakt sa njom.

Božidarka Frajt ima dvoje dece, sina Tomislava i ćerku, poznatu hrvatsku glumicu, Bojanu Gregorić Vejzović.

Bonus video:

00:08

Espreso čestitke: Tijana Milentijević

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.