ESPRESO PREPORUKA ZA ČITANJE: Zemlja filozofskih čuda - "SOFIJIN SVET"
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/RTS, Printscreen/Kupindo

SVETSKI BESTSELER

ESPRESO PREPORUKA ZA ČITANJE: Zemlja filozofskih čuda - "SOFIJIN SVET"

Njegovo najpoznatije delo je upravo roman "Sofijin svet", u podnaslovu Roman o istoriji filozofije

Objavljeno:

Espreso preporuka za čitanje je svetski bestseler koji je izazvao veliko interesovanje čitalačke publike u zemljama bivše Jugoslavije, "Sofijin svet" norveškog pisca, Justejna Gordera.

Jusejn Gorder je norveški intelektualac i autor novela, kratkih priča i knjiga za decu.

Gorder je rođen u Oslu, od roditelja pedagoga. Studirao je skandinavske jezike i teologiju na univerzitetu u Oslu. Nakratko je pre književne karijere predavao filozofiju na faklutetu Folkehøyskole.

Njegovo najpoznatije delo je upravo roman "Sofijin svet", u podnaslovu Roman o istoriji filozofije. Ovo popularno delo je prevedeno na pedeset tri jezika; odštampano je dvadeset šest miliona primeraka, a samo u Nemačkoj je prodato preko tri miliona.

1 / 4 Foto: Printscreen/Kupindo

1997. godine ustanovio je Sofijinu nagradu zajedno sa svojom ženom Siri Danevig.

Bivši profesor filozofije, Justejn Gorder kroz neobičnu priču detektivskog karaktera zapravo predstavlja čitaocima istoriju filozofije, čineci je tako dostupnom i zanimljivom.

Petnaestogodišnja Sofija biva uvedena u "zemlju filozofskih čuda" anonimnim pismima sa pitanjima "Ko si ti?", "Iz čega nastaje svet?", "Koje sile upravljaju tokom istorije?"...

Putokaze i smernice u nepoznatoj i zanimljivoj zemlji čuda nude joj razmišljanja i odgovore, kao i pisana istorija filozofije u nastavcima koju u pismima dobija

. Ova izuzetna knjiga, namenjena svim generacijama, svojevrsna je borba protiv navikavanja na svet, poziv na budjenje iz usnulosti svakodnevnog život.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.