TUGA: Umro GLUMAC, SAOPŠTENE NAJGORE VESTI! (FOTO)
Glumac, Foto: Printscreen/Youtube/Todo Noticias

SAOPŠTENO

TUGA: Umro GLUMAC, SAOPŠTENE NAJGORE VESTI! (FOTO)

Pinti, koji se poslednjih godina borio sa teškim dijabetesom i problemima sa cirkulacijom u nogama, takođe je patio od depresije od početka pandemije koronavirusa

Objavljeno:

Napustio nas je još jedan veliki čovek.

Ljudi će ga pamtiti po mnogobrojnim ulogama.

Porodica i prijatelji se opraštaju od njega.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/Todo Noticias

Glumac Enrike Pinti preminuo je u 82. godini života, nakon ogromne umetničke karijere.

Usred dubokog bola u umetničkoj zajednici, objavljeno je da će posmrtni ostaci umetnika Enrikea Pintija, biti prekriveni velom u ponedeljak na prvom spratu Multiteatra u Buenos Ajresu, telo će biti sahranjeno u Panteonu glumaca groblja Čačarita.

„Enrikeova nećaka i njen prijatelj i pomoćnik Cipe Fridman odlučili su da oproštaj bude na prvom spratu Multiteatra, koja je bila njena poslednja pozornica i gde je planirala da premijerno prikaže svoju sledeću emisiju „Pinti protokol““, rekao je Karlos agenciji Telam.

Pinti, koji se poslednjih godina borio sa teškim dijabetesom i problemima sa cirkulacijom u nogama, takođe je patio od depresije od početka pandemije koronavirusa.

Bio je glumac, komičar, pozorišni reditelj, pisac i dramaturg.

Pozorišni producent je otkrio da je tvorac glumačke muzičke emisije „Salsa Criolla“ imao poslednju želju: „Tražio je da mu se ne šalje cveće i ako neko misli da ga potroši, neka ga pokloni Casa del Teatro. Deluje neverovatno, ali do kraja je razmišljao o umetničkoj zajednici kojoj je pripadao".

Dirnut odlaskom njegovog partnera u toliko projekata, dramaturg je priznao da pokušava da „nastavi da se nosi sa ovom tugom“.

„Enrikeova smrt je stranica tužnih dana argentinske predstave za sve što je uradio u toliko godina i to mu je omogućilo da od stvaranja klasika u pozorištu San Martin pređe na glavnu ulogu u „Producentima sa Giljermom Frančelom“.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.