UPRAVO JAVLJENO: Umro POLITIČAR! (FOTO)
Sveća, Foto: Printscreen/Youtube/ 11Alive

CRNE VESTI

UPRAVO JAVLJENO: Umro POLITIČAR! (FOTO)

Brajan Kemp rekao je da se njegova porodica pridružuje "porodici Masell i celoj Atlanti u žalovanju zbog smrti" Masela

Objavljeno: 19:48h

Bivši gradonačelnik Atlante Sem Masel, koji je vodio grad od 1970. do 1974. godine, preminuo je u 94. godini, saopštio je grad u nedelju.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ 11Alive

„Duboko sam tužan što sam saznao za smrt bivšeg gradonačelnika i mog prijatelja Sema Masela“, rekao je sadašnji gradonačelnik Atlante Andre Dikens.

Članovi porodice rekli su podružnici CNN-a VSB da je Masel, demokrata, umro prirodnom smrću. CNN se obratio porodici Mesel za komentar. Maselov „uticaj na naš grad bio je nemerljiv“, rekao je Dikens, koji je primetio da je Mesel bio prvi i do sada jedini jevrejski gradonačelnik. Guverner Džordžije

Brajan Kemp rekao je da se njegova porodica pridružuje "porodici Masell i celoj Atlanti u žalovanju zbog smrti" Masela.

„Dok se sećamo njegovog trajnog uticaja i njegove predane službe, tražimo da naši sugrađani Gruzije takođe čuvaju njegovu porodicu u svojim srcima i molitvama“, rekao je republikanac Kemp u tvitu.

„On je postavio temelje za (Upravu za brzi tranzit Metropolitana Atlante) – koja je povezivala naselja i stanovnike širom našeg grada – i utro put za bolju zastupljenost žena i učešće manjina u gradskoj vlasti“, rekao je Dikens.

Tranzitna vlast je takođe oplakivala Meselovu smrt. „MARTA oplakuje gubitak političkog i građanskog giganta Atlante i bivšeg člana odbora Sema Masela“, rekli su zvaničnici MARTA u saopštenju u nedelju.

„MARTA ne bi postojala da nije Maselova posvećenost i upornost“, saopštila je gradska tranzitna uprava.

(Espreso / CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.