UMRLA POZNATA GLUMICA, TRAGEDIJA!
Glumica, Foto: Printscreen/Youtube/ Deutscher Schauspielpreis

CRNE VESTI

UMRLA POZNATA GLUMICA, TRAGEDIJA!

Šezdesetih godina prošlog veka konačno je napredovala i često je glumila u serijama

Objavljeno:

Napustila nas je još jedna velika žena.

Sigurno će ostati mnogima u sećanju.

Porodica, kolege i prijatelji se opraštaju od nje.

1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube/ Deutscher Schauspielpreis

Pre četiri godine dobila je nemačku glumačku nagradu.Eva-Ingeborg Šolc je umrla u 94. godini. Ovo je, između ostalog, saopštila njena ćerka.

Skoro 100 uloga na filmu i televiziji, plus nagrada za glumu i nepogrešivo okruženje Diznijevog lika „Pepeljuga”: Eva-Ingeborg Šolc ostavila je višestruki trag u Nemačkoj.

Njena ćerka, glumica Katarina Sajfert, podelila je tužnu vest. Više od 70 godina Šolc je igrala širok spektar uloga, prvo u raznim pozorištima, a zatim i na filmu i televiziji. Godine 2018. dobila je nemačku glumačku nagradu za svoj nastup u „Tatort: Die Liebe, ein Strange Spiel“ Bavarskog radija.

1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube/ Deutscher Schauspielpreis

Ona je pozajmila glas Pepeljugi Tokom 1940-ih bila je angažovana u raznim berlinskim pozorištima, a zatim je postala član ansambla minhenskog Kameršpila. Rođena je u Berlinu, ali je živela u Minhenu. Široj publici postala je poznata 1948. svojom naslovnom ulogom u filmu Defa „1-2-3 Corona”, smeštenim u ruševinama Berlina posle Drugog svetskog rata.

Šezdesetih godina prošlog veka konačno je napredovala i često je glumila u serijama. U trodelnom ratnom filmu „08/15“ igrala je ljubavnicu vojnika.

Eva-Ingeborg Šolc bila je privremeno udata za scenaristu Georga Hurdaleka i glumca Vilfrida Sajferta. Pored ćerke, iza sebe je ostavila sina: Stefan Hurdalek radi i kao glumac.

(Espreso / National Turk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.