PREPOZNAJETE LI OVU BOGINJU? Jedna je od NAJCENJENIJIH srpskih glumica, svi je znate zbog 1 ULOGE! (FOTO)
Radmila Živković, Foto: Printscreen

poznato lice

PREPOZNAJETE LI OVU BOGINJU? Jedna je od NAJCENJENIJIH srpskih glumica, svi je znate zbog 1 ULOGE! (FOTO)

Poznata je i po ulogama Đilde u TV seriji Srećni ljudi, Jovanke Ljutić u Stižu dolari, ali i po Ulici lipa, gde je igrala glavnu ulogu.

Objavljeno:

Znate ko je ona, ali da li ste prepoznali glumicu iz mlađih dana?

Omiljena glumica Radmila Živković može da uživa u velikom broju uloga koje je dosad ostvarila. Ne zna se šta je dragocenije kod Radmile, njen talenat, njena lepota ili šarm.

Radmila je rođena u Kruševcu, 14. januara 1953. godine, a glumu je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti. Srpska je filmska, pozorišna i televizijska glumica. Karijeru je počela krajem šezdesetih, da bi otad igrala u nekoliko desetina filmova. Živkovićeva je treća dobitnica nagrade Žanka Stokić.

1 / 3 Foto: youtube printscreen

Najpoznatiji među njima su Naivko, Sabirni centar, Mrtav ladan i Polažajnik. Poznata je i po ulogama Đilde u TV seriji Srećni ljudi, Jovanke Ljutić u Stižu dolari, ali i po Ulici lipa, gde je igrala glavnu ulogu.

Živkovićeva je svakako najpoznatija kao tetka Doka u velikom bioskopskom hitu Zona Zamfirova. Ovde je pokazala izvanredne komičarske veštine i ostavila nezaboravnu repliku.

- A ti ku*ko! Sk ćeš d’ izedeš golem ćutek!

Njen bivši muž je Predrag Bambić, a istakao se i kao direktor fotografije, snimatelj, ali i režiser dokumentarnih filmova, ali i kao glumac, u ostvarenjima "Zemlja istine, ljubavi i slobode" i "Dečko koji obećava".

Iz braka sa snimateljem Bambićem ima ćerku Bojanu, glumicu, a udata je za Dragana Mihajlovića.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.