SVI SU MISLILI DA ĆE POSTATI NAŠA VELIKA ZVEZDA, A SUDBINA JE BILA ZLA: Ostala je INVALID, a danas izgleda OVAKO!
Merima Isaković, Foto: youtubescreen

TUGA

SVI SU MISLILI DA ĆE POSTATI NAŠA VELIKA ZVEZDA, A SUDBINA JE BILA ZLA: Ostala je INVALID, a danas izgleda OVAKO!

Tragedija je sve promenila

Objavljeno:

Merima Isaković nekada je važila za jednu od najlepših glumica na našim prostorima, onda se preselila na Novi Zeland i tamo se sada bavi kliničkom psihologijom.

Naime, Merima je glumila sestru na daskama koje život znače Žarku Lauševiću, u pitanju je predstava “Staklena menažerija” Tenesija Vilijamsa. Onda joj se dogodila teška saobraćajna nesreća, posle koje je postala invalid, te se preselila na drugi kraj sveta.

1 / 5 Foto: Printskrin/RTS

Pre tačno 30 godina Merima je dobila ulogu Lore u predstavi “Staklena menažerija” dok je njenog brata u toj predstavi igrao Žarko Laušević.

Glumica je tada za Lauševića rekla:

-Bilo je dovoljno da me Ljiljana Todorović, rediteljka predstave, pita da li hoću da igram sa Lauševićem. Nisam u opšte pitala u kojoj predstavi. Odmah sam pristala. Žarko i ja smo dobri prijatelji još od Akademije, među nama je uvek postojao neki fluid – rekla je tada Merima.

Karijera glumice prekinuta je 1980. godine, pošto je doživela tešku saobraćajnu nesreću, posle koje je ostala invalid, a do svoje dvadeset prve godine glumila je u filmu “Ljubav i bes”, “Jovana Lukina” i “Neka druga žena”,

Uticaj na glumicu izvršio je niko drugu već njen stirc, poznati bosanski književnik Alija Isaković.

1 / 6 Foto: Printscreen / Prva.rs

-Glumu sam upisala kada mi je bilo sedamnaest godina. Otišla sam na prijemni i bila primljena, mada sam želela da studiram i medicinu. Pre saobracajnog udesa, osamdesete, spremala sam se za prijemni ispit na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Glumu sam pocela studirati u klasi Ognjenke Milicević, ali sam posle snimanja filma “Ljubav i bijes” prešla u klasu profesora Milenka Maricica. Moji najdraži prijatelji bili su Žarko Laušević, Enver Petrovci i Boris Komnenic. Prvu filmsku ulogu dobila sam sedamdeset i sedme u filmu “Ljubav i bes”.

Merima je živela u u Beogradu živela do 1996 godine, a zatim je odlučila da napusti Srbiju i preseli se na Novi Zeland. Glumica je tamo je u potpunosti promenila profesiju, posvetila se psihologiji i stekla diplomu kliničkog psihologa čime se i danas bavi.

1 / 3 Foto: Printscreen/YouTube/MIKSER

Bonus video:

02:25

Žarko Laušević iskreno o glumi, otkrio detalje NOVE ULOGE

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.