REVOLUCIJA! Novi Eplov Mekbuk dozvoljava multitač sa 10 PRSTIJU! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters / Beck Diefenbach

Revolucionarna ekran tastatura

REVOLUCIJA! Novi Eplov Mekbuk dozvoljava multitač sa 10 PRSTIJU! (FOTO) (VIDEO)

Računari dolaze sa 256 GB prostora za skladištenje podataka, Intelovim Skylake procesorom i Thunderbolt 3 priključcima. Kupci će imati dve opcije: 13-inčni uređaj sa 8GB RAM-a i 15-inčni sa 16GB RAM-a
Objavljeno: 16:10h

Izvršni direktor kompanije Apple potvrdio je ono što se na osnovu glasina i nedavno procurelih fotografija već znalo - novi MacBook Pro dolazi sa OLED ekranom, smeštenim iznad tastature, na mestu na kojem su se do sada nalazili funkcionalni tasteri. Ekran, koji će služiti kao njihova zamena, takođe je osetljiv na dodir.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Touch Bar zasnovan je na Retina Display tehnologiji (engl. retina – mrežnjača oka), a podržava multitouch sa 10 prstiju. Ova vrsta ekrana visoke rezolucije prvi put je predstavljena na iPhone 4 uređaju u junu 2010. godine. Reč je o tehnologiji ublažavanja oštrih ivica gusto zbijenih piksela, zahvaljujući čemu se znatno poboljšava kvalitet slike.

Najnovija TV aplikacija o kojoj se već dugo govorilo, nazvana jednostavno "TV App", donosi nekoliko zanimljivih pogodnosti. Kao što je dizjner Džen Fols demonstrirao na bini, klik na Play dugme omogućava trenutno pokretanje video-strima na aplikacijama poput HBO Now, bez potrebe za upotrebom menija.

Glavni "Watch Now" meni imaće uvid u preuzete aplikacije i prikazivaće opcije kojima korisnik ima pristup. TV aplikacija će biti dostupna i na iPhone i iPad uređajima. Kompanija namerava da svoje snage usmeri na Apple TV uređaje, koji će postati centralno mesto televizijskog iskustva budućnosti.

foto: Reuters / Beck Diefenbach
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.