SVE ŠTO TREBA DA ZNATE: Ako ste prešli na Telegram veoma lako možete prebaciti podatke sa WHATSAPP-a
Čet aplikacija, Foto: Profimedia

PRELAZAK

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE: Ako ste prešli na Telegram veoma lako možete prebaciti podatke sa WHATSAPP-a

Ovde ćete saznati kako da na jednostavan način prebacite sve svoje privatne i grupne prepiske na drugu najpopularniju alternativnu aplikaciju - Telegram

Objavljeno:

Kontroverzno ažuriranje politike privatnosti koje je uveo WhatsApp, dovelo je do prelaska velikog broja korisnika na alternativne aplikacije, o čemu smo u više navrata pisali.

U želji da svima koji su prešli na novu čet aplikaciju pomognemo da se lakše snađu, prošlog vikenda smo vam objasnili kako da podesite Signal aplikaciju.

Ovde ćete saznati kako da na jednostavan način prebacite sve svoje privatne i grupne prepiske na drugu najpopularniju alternativnu aplikaciju - Telegram.

WhatsApp korisnicima nudi opciju arhiviranja poslatih i primljenih prepiski i multimedijalnih datoteka, ali nema opciju njihovog prebacivanja na druge mesidžing aplikacije.

Telegram zato ima opciju za učitavanje prepiski iz WhatsAppa, čime novim korisnicima omogućava da nastave prethodnu prepisku sa svojim kontaktima.

Dovoljno je da na svom telefonu imate aktivan WhatsApp nalog i najnoviju verziju Telegram aplikacije.

Bez obzira na to da li koriste Android ili iOS operatvni sistem, otvorite WhatsApp aplikaciju i uđite u prepisku koju žele da prekopirate na Telegram.

U meniju, koji se kod Androida nalazi u gornjem desnom uglu ekrana i aktivira dodirom na tri tačkice, dok je kod iOS-a potrebno klilknuti na ime grupe ili kontakta na vrhu četa da bi se meni otvorio, treba da uradite sledeće:

  • izaberite opciju Export Chat,
  • odaberite Telegam kao alternativnu aplikaciju
  • kliknite na Import Chat.

Kada potom otvorite Telegram aplikaciju, sve vaše prepiske bi trebalo da budu tamo.

"Uvezeni" četovi će dobiti posebnu oznaku na osnovu koje ćete vi i svi sa kojima se dopisujete znati da prepiska više nije na WhatsAppovoj platformi, već da se na Telegramu.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.