KONAČNO ISCUREO ODGOVOR DA LI VEŠTAČKA INTELIGENCIJA MOŽE DA PRODUŽI LJUDSKI ŽIVOT: Uzmite ŠEĆER i VODU
Ilustracija, Foto: PrintScreen/ TikTok/ gotdamn10

KONAČNO ISCUREO ODGOVOR DA LI VEŠTAČKA INTELIGENCIJA MOŽE DA PRODUŽI LJUDSKI ŽIVOT: Uzmite ŠEĆER i VODU

Ovo je odgovor koji ste dugo tražili

Objavljeno:

Od stvaranja veštačkih inteligencija koje predstavljaju njih same do korišćenja krvi mladih osoba u nadi da će zaustaviti starenje, ovi bogataši su spremni na različite eksperimente kako bi izbegli smrt. Magazin Sun je istražio neke od ovih neobičnih pristupa.

Jedan od načina da se postigne večni život je kroz veštačku inteligenciju ili čak virtuelnu verziju sebe. Kompanija pod nazivom Somnium Space je prošle godine objavila svoj plan za pružanje besmrtnosti svojim korisnicima putem "Live Forever" projekta. Ova inicijativa zahteva od učesnika da dostave ogromnu količinu podataka Somnium Space-u i pristanu da se njihova virtuelna kopija smesti u metaverzum. Artur Sichov, izvršni direktor i osnivač kompanije, opisao je ovu ideju kao mogućnost da, ako umre, njegovi naslednici ili voljeni mogu interagovati s njegovim virtuelnim avatarom koji bi bio veoma realističan.

Veštačka inteligencija
foto: Kheng Ho Toh / Panthermedia / Profimedia

Druga tehnološka vizija dolazi od Ray Kurzweila, poznatog kompjuterskog naučnika i futuriste, koji predviđa da će ljudi postati besmrtni do 2030. godine. On smatra da će tehnologija omogućiti ljudima da žive zauvek i da će ova inovacija možda doći u obliku nanorobota koji će unutar tela popravljati sve što nije u redu.

Zatim, postoji pristup koji uključuje korišćenje krvi mladih osoba. Multi-milioner Brian Johnson koristi krv svog sina Talmagea kako bi produžio svoju mladost. Ovaj tehnološki mogul, star 46 godina, otkrio je da troši milione na tretmane s ciljem povratka svoje mladosti i smanjenja stvarne biološke starosti svojih organa. Proces uključuje ekstrakciju krvi kako kod Johnsona tako i kod njegovog sina, a potom se ta krv pretvara u visokotehnološke komponente. Razdvaja se na plazmu, crvena i bela krvna zrnca te trombocite, da bi se sveža mešavina ubrizgala u vene Johnsona.

Bonus video:

ROBOT HAL POMAŽE LJUDIMA KOJI SU OSTALI NEPOKRETNI: Osim u Srbiji koristi se još samo u ČETIRI zemlje na svetu

02:48

ROBOT HAL POMAŽE LJUDIMA KOJI SU OSTALI NEPOKRETNI: Osim u Srbiji koristi se još samo u ČETIRI zemlje na svetu

(Espreso/24Sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.