DA LI STE 1 OD 420 MILIONA? Ovu APLIKACIJU koristi CEO SVET, a nije Instagram
telefon, Foto: Profimedia

MORATE ZNATI

DA LI STE 1 OD 420 MILIONA? Ovu APLIKACIJU koristi CEO SVET, a nije Instagram

Najpopularnija mobilna aplikacija je WhatsApp kako navode rezultati najnovijeg istraživanja Digital 2023 Global Overview.

Objavljeno:

Ova internet platforma za razmenu poruka sa više od dve milijarde mesečno aktivnih korisnika bila je treća po broju preuzimanja u 2022. godini. Ovu aplikaciju koristi više od 420 miliona korisnika.

Deo ispitanih korisnici starosti između 16 i 64 godine navelo je da im je WhatsApp omiljena platfortma, iako Fejsbuk i Jutjub mesečno imaju više aktivnih korisnika.

Na drugom mestu je Instagram, s učešćem od 14,3 procenta, tek za 0,1 odsto većim nego Fejsbuk, koji se nalazi na trećem mestu.

Četvrtu poziciju zauzeo je kineski WeChat s 12,1 odsto, gotovo dvostruko više nego TikTok, koji je na petom mestu. Iza njih su Tviter i Facebook Messenger, s učešćem od 3,4, odnosno 2,6 procenata. Na začelju je Linkedin, za koji se opredelilo 0,9 odsto ispitanika, prenosi Tportal.hr

Whatsapp
foto: EPA/SASCHA STEINBACH

Istraživanje je takođe pokazalo da su tokom prošle godine korisnici uređaja s Android operativnim sistemom mesečno prosečno proveli 17 sati i 20 minuta koristeći WhatsApp.

Taj je broj za 6,7 odsto manji nego 2021. godine. Među velikim aplikacijama WhatsApp je jedina koja je zabeležila takav pad.

S druge strane, TikTok je nedodirljivi šampion u toj kategoriji. Korisnici su mesečno proveli prosečno 23 sata i 28 minuta koristeći ga, što je za blizu petine više nego godinu dana ranije.

Sledi Fejsbuk s 19 sati i 43 minuta, dok je iza WhatsAppa Instagram s 12 sati. Najveći rast u odnosu na 2021. godinu zabeležio je Telegram – korisnici Androida na njega su potrošili skoro četiri sata mesečno, za 33 odsto više.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.