GUGL HROM DOBIJA NOVU OPCIJU KOJA ĆE OBRADOVATI SVE KORISNIKE: Evo o čemu se radi
Gugl, Foto: Profimedia

TEHNOLOGIJA

GUGL HROM DOBIJA NOVU OPCIJU KOJA ĆE OBRADOVATI SVE KORISNIKE: Evo o čemu se radi

Ova novina može ubrzati rad vašeg računara

Objavljeno:

Gugl je još u krajem prošle godine najavio dva velika noviteta, koje priprema za svoj Hrom internet pregledač.

Ti noviteti su postali dostupni svim korisnicima ovog pregledača na računarima, ali je prvo potrebno da ga nadogradite na verziju 110.

Gugl
foto: Printscreen/Google

Noviteti za Hrom odnose se na uštedu energije i smanjenu potrošnju memorije i to za čak 30 procenata. Iako je Hrom poznat po svojoj brzini, sigurnosti i brojnim opcijama, on je i veliki potrošač memorije, što mnogima stvara probleme prilikom surfovanja netom, pogotovo korisnicima s računarima koji imaju manju količinu RAM-a,.

Gugl je tome stao na kraj tako što je s novom nadogradnjom odlučio da uspava neaktivne tabove, odnosno memorija računara trošiće se samo na tabove koje su trenutno otvoreni, dok će ostali tabovi biti u hibernaciji sve dok se ponovo ne otvore, što bi trebalo da utiče na smanjenje upotrebe memorijskih resursa računara za skoro trećinu.

google
foto: Profimedia

U novoj verziji Hroma, opcija štednje memorije automatski je aktivirana, a ako ne želite da Hrom oslobodi memoriju od neaktivnih tabova, tu opciju možete isključiti u okviru Settings/Energy Saver. Ako želite da neke veb lokacije uvek budu aktivne, i to možete da uredite na istom mestu, odnosno tu mogu da se dodaju stranice koje često posećujete i želite da uvek budu aktivne.

Što se tiče opcije uštede energije, ona se aktivira kada procenat baterije padne ispod dvadeset odsto. Hrom tada automatski ograničava pozadinske aktivnosti, kao i vizuelne efekte na internet stranicama poput animacija i glatkog skrolovanja.

Novu verziju Gugl veb pregledača možete preuzeti direktno sa Gugl stranica, odnosno možete je nadograditi ručno klikom na Settings/About Chrome.

(Espreso/Informer/Zimo.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.