VERIFIKACIJA NA INSTAGRAMU VIŠE NEĆE BITI BESPLATNA? Ovo niko nije očekivao
Instagram, Foto: Profimedia

tehnologija

VERIFIKACIJA NA INSTAGRAMU VIŠE NEĆE BITI BESPLATNA? Ovo niko nije očekivao

Ovakve namere Instagrama je otkrio inžinjer Alesandro Paluci, a svoje tvrdnje zasniva na kodu

Objavljeno:

Ukoliko ste ljubitelj Instagram aplikacije, onda treba da znate da će možda da dođe do uvođenja plaćena verifikacije korisničkih profila.

Ovakve namere Instagrama je otkrio inžinjer Alesandro Paluci, a svoje tvrdnje zasniva na kodu. On je na društvenim mrežama podelio screenshotove koda aplikacije na kojim se vide linije "IG_NME_PAID_BLUE_BADGE_IDV" i "FB_NME_PAID_BLUE_BADGE_IDV."

To jasno ukazuje da se "plaćena plava značka" odnosi na plave oznake koje dobijaju profili verifikovanih korisnika ove platforme. FB i IG se odnose na Facebook i Instagram, što znači da u Meti razmišljaju o plaćenoj verifikaciji profila na njenim platformama.

IDV je poznati akronim za "verifikaciju identiteta".

Paluci je do sada otkrio brojne neobjavljene funkcije u prošlosti, uključujući organizer na Instagramu. Takođe, ovaj developer je navodno otkrio i kod koji se odnosi na novi tip pretplate, ali još uvek nije jasno da li je direktno povezan sa plaćenom verifikacijom, prenose IT Vesti.

Twitter Blue je pretplata koja košta od 8 do 11 dolara mesečno i pruža korisnicima pristup verifikacionoj oznaci, kao i nekim eksperimentalnim funkcijama. Plaćena verifikacija je bila jedan od prvi poteza novog vlasnika Tvitera Elona Maska. Međutim, to je bio promašaj jer kompanija nije implementirala mere zaštite kako bi sprečila korisnike da se lažno predstavljaju kao kompanije ili poznate ličnosti.

Ako Meta zaista radi na plaćenoj verifikaciji, onda mora pronaći način da ne ponovi grešku Tvitera. Trenutno je veoma teško verifikovati profil, a postoji i crno tržište za verifikaciju na Instagramu gde ljudi plaćaju desetine hiljada dolara kako bi dobili oznaku na svom profilu.

Iz Mete za sada nema nikakvih komentara na Palucijevo otkriće.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.