WHATSAPP PRESTAJE DA RADI: Ovi korisnici ostaju BEZ APLIKACIJE!
WhatsApp, Foto: Profimedia

da li ste vi među njima?

WHATSAPP PRESTAJE DA RADI: Ovi korisnici ostaju BEZ APLIKACIJE!

Korisnici ovih verzija iOS operativnog sistema moraće da pređu na iOS 12 ili neki noviji iPhone telefon

Objavljeno:

WhatsApp, aplikacija za dopisivanje čuvene Meta kompanije uskoro neće raditi na nekim starijim iPhone uređajima.

Kako piše WABetaInfo, WhatsApp planira “da ukine podršku za neke iOS verzije u sledećih nekoliko meseci”.

Radi se o relativno novim iOS 10 i iOS 11 operativnim sistemima, koji će podršku za rad aplikacije izgubiti već 24. oktobra ove godine (2022).

Korisnici ovih verzija iOS operativnog sistema moraće da pređu na iOS 12 ili neki noviji iPhone telefon ukoliko njihov sadašnji ne podržava novi OS, što je poslednja moguća nadogradnja sistema za one sa uređajima iPhone 5S, iPhone 6 i iPhone 6S.

telefon
foto: Profimedia

Međutim, modeli iPhone 5 i iPhone 5C nisu kompatibilni sa iOS 12 sistemom, što znači da nakon 24. oktobra njihovi vlasnici više uopšte neće moći da koriste WhatsApp aplikaciju.

Vest o WhatsApp suspenziji na iPhone 5 i iPhone 5C telefonima ili svima koji ostanu na iOS 11 operativnom sistemu stigla je neposredno pred premijeru novih Apple modela – iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max.

Svi koji i dalje koriste iOS 10 ili iOS 11 operativni sistem, pa iako ih je malo, trebalo bi odmah da nadograde svoj iPhone na novi OS, makar iOS 12 ili najnoviji kako bi nastavili bez problema da koriste WhatsApp aplikaciju. Da to urade neka prate putanju Settings >General >Software Update i to je to, ali se pre toga povežite na stabilnu Wi-Fi vezu sa brzim protokom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.