APPLE-OVI INŽENJERI PODIGLI REVOLUCIJU: Osnovali firmu i objavili zagonetni TREJLER (FOTO) (VIDEO)
Humane, Foto: Printscreen/Humane

udarili kontru

APPLE-OVI INŽENJERI PODIGLI REVOLUCIJU: Osnovali firmu i objavili zagonetni TREJLER (FOTO) (VIDEO)

Sada najavljuju sopstvena rešenja i ambiciozne planove.

Objavljeno:

Početkom 2022, odjeknula je vest da su bivši Apple inženjeri Imran Šadri i Betani Bonđorno osnovali kompaniju Humani s fokusom na AR segment (Augmented reality – Proširena stvarnost).

Reč je o stručnjacima koji su u Kupertinu proveli decenije i radili na najvažnijim projektima (macOS, iOS, Apple Watch, iPhone, iPad…). Sada najavljuju sopstvena rešenja i ambiciozne planove.

Scene golicaju maštu

Na zvaničnom sajtu kompanije Humani objavljen je zagonetni film “Change Everything”, koji najavljuje prvi projekat (LINK).

Prikazane scene ne otkrivaju proizvod, ali upućeni izvori navode da Šadri i Bonđorno rade na AR naočarima s laserskom tehnologijom.

Na društvenim mrežama objavljen je samo tizer, koji prikazuje ljude sa VR headsetima. Reč je o očiglednoj kritici današnje potrošačke tehnologije, prenosi 9to5google.

Humane ističe da je njihov cilj razvijanje tehnologije koja “deluje poznato, prirodno i ljudski”.

Procureli patenti

Glavna junakinja filma posmatra pomračenje Sunca i zaklanja oči rukom. Kada pogleda u svoj dlan vidi projekciju u obliku Humane logotipa.

Upravo to upućuje na jedinstveni AR uređaj, jer se u velikoj meri podudara s patentnim crtežima koji su “procureli” 2020. godine.

Dokumentacija opisuje “sistem laserske projekcije” koji svaku površinu pretvara u “ekran”, a nestaje kada više nije potreban.

Hardver i softver

Crteži prikazuju dlan ruke sa podacima o vremenu, datumu, temperaturi, ili numeričkom tastaturom. Tu je i projekcija važnih uputstava dok kuvate ili popravljate automobil.

Tajnoviti uređaj mogao bi da poseduje kameru (pregled 180°), zatim 3D kameru i LiDAR senzore za prepoznavanje komandi rukom.

Spekuliše se o bateriji koja se putem magneta kači za odeću i bežično prenosi energiju, kao i o Snapdragon procesoru.

Moramo biti strpljivi i sačekati zvanične informacije, a svakako da Humani zaoštrava “AR trku” u kojoj učestvuju Google, Meta, Apple i druge kompanije.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.