VLASNICIMA AJFONA SE UKIDA WHATSAPP: Stiglo hitno upozorenje
Foto: Reuters / Dado Ruvic

paŽnja

VLASNICIMA AJFONA SE UKIDA WHATSAPP: Stiglo hitno upozorenje

A kako da proverite verziju vašeg operativnog sistema na Android uređaju možete pogledati u videu ispod

Objavljeno: 16:30h

Novo obaveštenje koje je uočio portal WABetaInfo poziva korisnike iPhone-a da instaliraju najnoviju verziju Apple-ovog mobilnog operativnog sistema koji podržava njihov uređaj kako bi nastavili da koriste aplikaciju nakon 24. oktobra.

Prema novom saopštenju, WhatsApp preporučuje iOS 12 kao osnovu za vlasnike iPhone-a. Ako još uvek posedujete iPhone 5s, iPhone 6 ili iPhone 6s, moći ćete da nastavite da koristite WhatsApp na svom uređaju, ali vlasnici iPhone 5 i 5c modela će morati da razmotre kupovinu novog telefona.

Razlog za ovo su planovi kompanije da do kraja 2022. godine podržava isključivo iOS 12 i novije verzije operativnog sistema, kako bi mogli da usklade podešavanja sa bezbednosnim i funkcionalnim procedurama.

whatsapp, Meta
foto: Profimedia

Svi koji koriste iOS 11 ili iOS 10 na gore pomenutim modelima dobiće uskoro obaveštenje da do 24. oktobra moraju da pređu na novi iOS 12 ili noviji OS, kako bi mogli da nastave da koriste WhatsApp. To za neke korisnike znači kupovina novih iPhone telefona.

Kako su iPhone 5 i 5c u ovom trenutku stari gotovo deceniju, nova promena verovatno neće uticati na veći broj ljudi. Ipak, imajući u vidu korisničku bazu ove popularne aplikacije za razmenu poruka, sigurno će se naći ljudi i sa ovim modelima iPhone-a.

Slična stvar je i sa Android korisnicima, gde oni koji imaju uređaje sa 4.0.4 verzijom ovog operativnog sistema više ne mogu da koriste WhatsApp.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.