PETAK 13. HOROR ŠOU: Mask je UZBURKAO DUHOVE odlaganjem KUPOVINE TVITERA! Pojavile se NOVE TVRDNJE - ŠTA SE DEŠAVA?
Ilon Mask, Foto: EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE / POOL

OGLASIO SE

PETAK 13. HOROR ŠOU: Mask je UZBURKAO DUHOVE odlaganjem KUPOVINE TVITERA! Pojavile se NOVE TVRDNJE - ŠTA SE DEŠAVA?

Ajvs je naveo tri moguća puta odavde s obzirom na najnovija dešavanja, a prvi je da će Volstrit videti Maskove tvitove kao znak da dogovor nije ni blizu ostvarenja

Objavljeno: 21:14h

Ponuda Ilona Maska na Tviteru sada je "Petak 13. horor šou", napisao je u belešci Dan Ajvs iz Vedbuša. Mask je u petak tvitovao da je njegova ponuda za kompaniju društvenih medija na čekanju. Mask je kasnije ponovio svoje interesovanje i da je „još uvek posvećen akviziciji“. Dogovor Ilona Maska da Tviter bude privatnik postao je „cirkuski šou“, napisao je Den Ajvs iz Vedbuša u belešci u petak ujutru, a analitičar razmatra nekoliko potencijalnih ishoda.

1 / 5 Foto: EPA-EFE/ALEXANDER BECHER

Ajvsov komentar je usledio nakon Maskovog ranojutarnjeg tvita da je dogovor na pauzi zbog zabrinutosti zbog broja lažnih naloga na Tviteru. Akcije kompanije za društvene medije pale su za čak 25% u trgovanju pre tržišta nakon tvita, smanjivši gubitak na oko 9% i trgovanje na 40,91 dolara u 10:08 ujutro po istočnom vremenu.

Mask je pojasnio nekoliko sati kasnije u naknadnom tvitu da je "još uvek posvećen akviziciji".

Ilon Mask
foto: Profimedia

Ajvs je naveo tri moguća puta odavde s obzirom na najnovija dešavanja, a prvi je da će Volstrit videti Maskove tvitove kao znak da dogovor nije ni blizu ostvarenja.

„Priroda Maska koji stvara toliko neizvesnosti u tvitu (a ne u podnesku) je veoma zabrinjavajuća za nas i sada šalje ceo ovaj dogovor u cirkusku predstavu sa mnogo pitanja i bez konkretnih odgovora o putu ovog dogovora. idemo napred", napisao je Ajvs.

Druga mogućnost, prema Ajvsu, jeste da novi razvoj događaja otvara vrata Masku da ponovo pregovara o uslovima i ceni svoje ponude. Cena akcija na Tviteru je znatno niža od Maskove ponude od 54,20 dolara po akciji, a jedan istaknuti prodavac na kratko je prošle nedelje rekao da izvršni direktor Tesle ima potpunu kontrolu i da bi mogao da promeni cenu ugovora kako bi bolje odražavao uslove na tržištu i na nivou kompanije.

Ilon Mask
foto: Profimedia

Mask bi takođe mogao u potpunosti da odustane od ugovora uz naknadu za raskid od milijardu dolara, rekao je Ives. Mask je već „veliko promenio tržište“, a njegovi komentari u petak dovode u pitanje dosadašnje stubove dogovora, poput njegovog spoljnog finansiranja i pozicija investitora.

Ajvs kaže da bi turbulencija mogla biti pozitivan sentiment za akcije Tesle, jer će „sada Ulica videti šanse za dogovor manje od 50 odsto“. Tesline akcije su oslabile za preko 20 odsto otkako je Mask prvi put otkrio svoj udeo od 9,2 odsto u Tviteru i počeo pregovore da ga preuzme u privatno vlasništvo početkom aprila.

(Espreso / MSN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.