OVE APLIKACIJE NA IPHONU UPOZORAVAJU NA ZEMLJOTRES! Niste ni znali da postoje
Foto: Profimedia

ne zauzima prostor!

OVE APLIKACIJE NA IPHONU UPOZORAVAJU NA ZEMLJOTRES! Niste ni znali da postoje

Nepredvidive prirodne katastrofe poput zemljotresa mogu se desiti u bilo kom trenutku, ali zahvaljujući tehnološkom napretku dobijamo informacije brže i bolje nego ikad

Objavljeno:

Dok Android ima namenski servis za zemljotrese, iPhone i iOS se oslanjaju na lokalne usluge i nude opciju digitalnog podsetnika koja je direktno povezana sa, recimo, državnim seizmološkim savezom, piše Tportal.

Ovo su tri možda najbolje aplikacije za ovakva upozorenja:

LastQuake

Za iPhone je besplatna aplikacija posvećena informisanju i prikupljanju izjava u realnom vremenu. Ovaj zvanični alat Evromediteranskog seizmološkog centra (EMSC) dizajnirali su seizmolozi.

Zahvaljujući aktivnom učešću velikog broja korisnika, ESMC-u je potrebno samo nekoliko minuta da proceni uticaj zemljotresa i potom obavesti građane.

LastQuake, pored informacija u realnom vremenu, nudi pristup komentarima, fotografijama i video snimcima svedoka, nudi mogućnost deljenja informacija putem društvenih mreža, SMS servisa koji mogu da obaveste voljene osobe, kao i savete za ponašanje nakon zemljotresa.

Aplikacija je besplatna i možete je preuzeti ovde.

Earthquake Network

Earthquake Network je sveobuhvatna aplikacija za zemljotrese i za mnoge zemlje je jedini sistem upozorenja.

Ova aplikacija nudi obaveštenja u realnom vremenu ako živite u blizini epicentra, upozorava nekoliko sekundi pre potresa ako živite daleko od epicentra, i sve ostale funkcije koje biste očekivali.

Aplikacija je besplatna i možete je preuzeti ovde.

My Earthquake Alerts - US & Worldwide Earthquakes

My Earthquake Alerts pruža informacije o zemljotresima, a ono što je izdvaja, pored jednostavnog dizajna optimizovanog za iPhone, je da ima bazu podataka o zemljotresima koja seže do 1970-ih godina.

Aplikacija je takođe besplatna i možete je preuzeti ovde.

Za koju god da se odlučite, deluju kao dobar izbor. Imajući u vidu situaciju u Bosni tokom prethodnih nekoliko dana, jedna aplikacija koja vam pritom može spasiti život sigurno ne bi trebalo da vam smeta u telefonu.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.