Ova Gugl aplikacija vam najbrže troši bateriju
Gugl, Foto: Profimedia

pronađen bag

Ova Gugl aplikacija vam najbrže troši bateriju

Naime, otkriven je “bag” u popularnoj Google Messages aplikaciji koja prebrzo troši energetsku jedinicu i ostavlja vas bez telefona.

Objavljeno:

Baterija je stalni izvor brige vlasnika mobilnih uređaja, a poslednje vesti samo pojačavaju osećaj neprijatnosti.

Naime, otkriven je “bag” u popularnoj Google Messages aplikaciji koja prebrzo troši energetsku jedinicu i ostavlja vas bez telefona.

Stručnjaci sa portala 9to5Google ustanovili su da aplikacija u pozadini aktivira kameru, koja može ostati uključena satima(!), čime se baterija munjevito troši.

Google Messages, inače, omogućava pristup kameri, kako bi napravili i poslali fotografije u prepiskama bez potrebe da “vršljate” po telefonu.

google
foto: Profimedia

Korisnici koji su deaktivirali automatski pristup kameri nemaju ovih muka, prenosi britanski Express.

Budite strpljivi

Google je identifikovao izvor problema i najavio lansiranje apdejta. To će olakšati probleme milionima ljudi koji koriste aplikaciju, ili je imaju (fabrički) instraliranu na telefonu.

Prošle nedelje, ažurirana je Google Messages Beta, ali ukoliko ne koristite ovu verziju morate biti još malo strpljivi.

Napominjemo da softver poseduju brojni Android uređaji, a služi za slanje/primanje poruka, emodžija, fotografija, video-snimaka i drugog sadržaja.

Kako je isključiti ?

U zavisnosti od marke telefona (Samsung, Huawei, Xiaomi, OnePlus, LG, Realme…) može i ne mora biti instaliran po “difoltu”.

Ako želite da ograničite pristup kameri kliknite na Settings > Apps > Messages > Permissions > Camera > Don’t allow ili Allow only while using the app.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.