KORISNICI ANDROIDA SE OPRAŠTAJU OD NJEGA
Telefon, Foto: Profimedia

zabranjeno

KORISNICI ANDROIDA SE OPRAŠTAJU OD NJEGA

Oni objašnjavaju kako to rade u ime privatnosti i bezbednosti svojih korisnika, kao i zbog toga što u mnogim zemljama postoje zakoni koji zabranjuju snimanje telefonskih poziva.

Objavljeno:

Google je nedavno najavio promene u svojoj politici Plej prodavnice koje stupaju na snagu 11. maja. Jedna od tih promena ima za cilj da zauvek ukine aplikacije za snimanje razgovora na Androidu.

Kompanija je odlučila da ukloni API koji omogućava snimanje poziva u nekoliko verzija Androida. Oni objašnjavaju kako to rade u ime privatnosti i bezbednosti svojih korisnika, kao i zbog toga što u mnogim zemljama postoje zakoni koji zabranjuju snimanje telefonskih poziva.

Google već nekoliko godina konstantno otežava snimanje poziva, ali su posebna ograničenja uvedena od Androida 10. Zbog toga su treće aplikacije počele da koriste zaobilazna rešenja uz pomoć API za pristupačnost.

To je sada ukinuto. Analitičari tvrde da je ovakva odluka bila očekivana s obzirom da Google zauzima sve čvršći stav kada su u pitanju privatnost i bezbednost.

google
foto: Profimedia

„API za pristupačnost nije dizajniran i ne može se zahtevati za snimanje poziva“, objasnila je kompanija na svom vebinaru za programere.

Dani Divljeg Zapada na Androidu su davno prošli, iako je platforma i dalje mnogo otvorenija od iOS-a. Izvorno snimanje poziva je takođe blokirano i na iPhone uređajima.

Ukoliko koristite neku aplikaciju za snimanje poziva, još uvek nije potpuno jasno kako će izgledati promene nakon 11. maja. Moguće je da će Google do tada dati programerima priliku da ažuriraju svoje aplikacije u skladu sa novim smernicama.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.