KONAČNO OTKRIVENO KAKO DA KORISTITE GUGL MAPE BEZ INTERNETA! Ovo sve menja
Foto: Profimedia

Da li ste znali?

KONAČNO OTKRIVENO KAKO DA KORISTITE GUGL MAPE BEZ INTERNETA! Ovo sve menja

Biranje dela mape koji neko želi da sačuva offline, te preuzimanje na uređaj, je veoma jednostavno i ne oduzima mnogo vremena.

Objavljeno:

Navikli smo da je sve na internetu, a dešava se da se tokom putovanja izgubi signal na telefonu, te da se ostane bez konekcije, što je nezgodno ako se za snalaženje koriste online mape.

Google Maps srećom ima opciju koja omogućava da se delovi skinu i koriste offline.

Sigurno je da preuzimanje mapa nije neophodno svakog dana, ali je korisno kada je Google Maps jedino sredstvo za navigaciju u oblastima bez interneta.

Oni koji delove Google mapa preuzmu dok imaju internet, mogu da ih koriste i kada ostanu bez signala.

Deca, Mobilni telefoni, Deca na internetu, Sajber nasilje
foto: Profimedia

Ono na šta bi trebalo da se misli pre nego što se mape skinu je to koliko ima prostora na telefonu, jer mogu da zauzmu između 500 MB i 2 GB – u zavisnosti od toga kolika je oblast koja se preuzima. Mape urbanih prostora na primer zahtevaju više mesta, budući da ima mnogo objekata.

Biranje dela mape koji neko želi da sačuva offline, te preuzimanje na uređaj je veoma jednostavno i ne oduzima mnogo vremena. Preporučuje se da se obavlja kada je dostupna neka Wi-Fi konekcija, a kako se ne bi trošio mobilni internet.

Da bi se preuzeo deo navigacije potrebno je da se otvori Google Maps na telefonu i da se klikne na profilnu fotografiju koja se nalazi u gornjem desnom uglu ekrana, te na Offline Maps. Nakon toga je dovoljno da se izabere Select Your Own Map, selektuje oblast koja se preuzima i da se tapne na Download. Veličina fajla bi trebalo da se prikaže u dnu ekrana.

Preuzimanje mapa da bi se koristile kad nema konekcije je opcija bez koje mnogi danas ne mogu, pa se nameće pitanje kako su se putnici snalazili pre interneta.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.