POJAČANE MERE NA SUTRAŠNJEM PROGRAMU EVROPSKE PRESTONICE KULTURE: Posetioci moraju da ispoštuju NOVA PRAVILA
Novi Sad, Foto: Grad Novi Sad

VAŽNO DA ZNATE

POJAČANE MERE NA SUTRAŠNJEM PROGRAMU EVROPSKE PRESTONICE KULTURE: Posetioci moraju da ispoštuju NOVA PRAVILA

Zajedno sa ulaznicom, biće neophodno da posetioci prilože zeleni sertifikat ili antigenski test ne stariji od 48 sati ili pcr test ne stariji od 72 sata

Objavljeno:

Fondacija Evropska prestonica kulture najavila je da će se na sutrašnjim programima, kojima će biti svečano obeležena godina u kojoj će Novi

Sad biti Evropska prestonica kulture, biti pojačane epidemiološke mere. Ceremonija proglašenja Novog Sada kulturnom prestonicom biće održana u Srpskom narodnom pozorištu, a publika će moći da je prati isključivo u direktnom prenosu na drugom programu Radio-televizije Srbije i prvom programu Radio-televizije Vojvodine od 18.00, kao i na sajtu novisad 2022.rs

Organizatori su naveli da su preporučili da se odloži 60 odsto koncerta, dok će pojačane mere kontrole biti na onim koncertima koju su direktno u produkciji Fondacije.

Zajedno sa ulaznicom, biće neophodno da posetioci prilože zeleni sertifikat ili antigenski test ne stariji od 48 sati ili pcr test ne stariji od 72 sata.

Za posetioce koji nemaju zeleni sertifikat, antigenski ili pcr test, biće obezbeđena dva punkta za besplatno testiranje, na Trgu slobode i u prostoru Gradske koncertne dvorane na Bulevaru cara Lazara.

U skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama, na samim događajima neophodno je nošenje maski i održavanje distance.

Centralni događaj svečanog otvaranja Evropske prestonice kulture zakazan je za 13. januar kada će u 20.22 početi proslava "Zeniteum" slovenačkog reditelja Dragana Živadinova, na jednom od glavnih gradskih bulevara, ispred zgrade Banovine.

Organizatori su naveli da je koncert Biljane Krstić i Bistrik orkestra, koji je bio planiran za 13. januar, odložen zbog bolesti pevačice, ali je planiran tokom godine u okviru programa Evropske prestonice kulture.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.