OVA SRPSKA GLUMICA JE ZAVRŠILA TRAGIČNO!
Vesna, Foto: Printscreen

tužna sudbina

OVA SRPSKA GLUMICA JE ZAVRŠILA TRAGIČNO!

Ipak, poznatu glumicu život nije mazio.

Objavljeno:
  • 2

Srpska glumica Vesna Pećanac ostvarila je brojne uloge kako na filmu i televiziji, tako i na pozorišnim daskama.

Bila je udata za poznatog reditelja Živka Nikolića, sa kojim ima dva sina, a neke od svojih najpoznatijih uloga ostvarila je upravo u njegovim filmovima “Lepota poroka” i “Čudo neviđeno”. Publika je dobro pamti i kao Jeku iz serije “Đekna još nije umrla, a kada će ne znamo”, a veliki deo karijere provela je u “Ateljeu 212”.

Ipak, poznatu glumicu život nije mazio. Za kratko vreme izgubila je muža i roditelje, a sada su se na Tviteru pojavile fotografije Vesne iz narodne kuhinje, sa tužnim izrazom lica i maramom na glavi.

– Redovna korisnica kuhinje Verskog dobrotvornog starateljstva. Da li prepoznajete ženu na ovim fotografijama? – napisala je jedna tviterašica.

Mnoge je ovakvo izdanje glumice šokiralo i potreslo.

– Ja ne razumem. Zar pozorišta u kojima rade glumci ne uplaćuju penziju za svoje umetnike? Kako to da glumci nemaju penzije? – upitao je jedan korisnik Tvitera.

– Ja ne mogu da verujem da je to ova glumica. Koliko je samo bila lepa u mlađim danima. Kao da je neko život isisao iz nje – nadovezao se drugi tviteraš.

Bilo je i onih koji su kritikovali njene kolege iz glumačke profesije.

– Katastrofa. A neke njene kolege se bahate i prijete odlaskom iz zemlje jer zaboga nemaju “adekvatan” tretman. Gde je ta kolegijalna solidarnost? Ne mora da joj se udjeljuje pomoć, ali može da se ponudi posao – glasio je jedan od komentara.

Inače, glumica je svojevremeno opisala kroz kakav je pakao prolazila.

– U vreme bombardovanja Živko je iščileo. Osetila sam ogroman bol, preveliku tugu. Jedan sin otišao je da se monaši. Rekao je: “Meni su svi bedemi srušeni”. Ostala sam da zurim u zid, pala u depresiju. Nekada smo bili velika, vedra, složna i mnogoradna porodica… Nisam mogla da igram, zatražila sam penziju. Posao komičara je da daruje radost ljudima, a ja nisam više imala radosti. Penzija – sedam hiljada dinara. Bili smo gladni. Mislila sam da sam zbog toga potpuno izgubila memoriju. Jedna milosrdna šefica u samousluzi u blizini kuće godinama nam je hranu davala na kredit, volela je Živkove filmove. Još je bio živ. Sećam se da sam jednom dobila neki novac, i mogla da biram da li da odem na pijacu ili njoj vratim deo duga. Odem, ipak, na pijacu. Iz kese mi je virio mladi luk i ja sam kružila po celom kvartu da me ona ne bi videla. Ispričam Živku, a on mi kaže: Odigraj to na sceni. I to je život – ispričala je Vesna jednom prilikom za “Novosti”.

Nakon smrti supruga, pojavile su se informacije da je glumicu zlostavljao sin, te da je iz porodičnog doma pobegla u prihvatilište za žrtve nasilja u porodici. Međutim, Vesna o tome nikada nije želela da govori, već je u tišini nosila svoju muku.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media