U ČAST TIKE ARSIĆA: U subotu pogledajte onlajn LEGENDARNU predstavu "Idiot" u režiji STEVE ŽIGONA
Link za gledanje predstave biće dostupan na sajtu Narodnog pozorišta i svim društvenim mrežama., Foto: Narodno pozorište/Promo

narodno pozorište

U ČAST TIKE ARSIĆA: U subotu pogledajte onlajn LEGENDARNU predstavu "Idiot" u režiji STEVE ŽIGONA

Predstava "Idiot" jedno je od najznačajnijih pozorišnih ostvarenja u savremenom srpskom teatru

Objavljeno:

Povodom smrti glumca Tihomira Arsića u subotu 12. decembra u 21 sat na Jutjub kanalu Narodnog pozorišta strimingom će biti emitovana pozorišna predstava "Idiot", po romanu Dostojevskog, a dramatizaciji i režiji Steve Žigona, saopštili su iz Narodnog pozorišta.

U ovoj kultnoj predstavi Narodnog pozorišta Tihomir Arsić je briljantno odigrao ulogu Rogožina, za koju je dobio dve najznačajnije nagrade u svojoj karijeri - Zlatnog viteza u Moskvi na Festivalu "Zlatni vitez" i Nagradu "Raša Plaović" za najbolje glumačko ostvarenje u sezoni 1994/95 godina.

Predstava "Idiot" jedno je od najznačajnijih pozorišnih ostvarenja u savremenom srpskom teatru, pre svega zato što je rađena u dramatizaciji neprevaziđene svetske literature i možda, najbolje napisanog romana ikada.

Premijera ove predstave bila je 22. decembra 1995. godine,a režiju i dramatizaciju je uradio mag pozorišne scene Stevo Žigon. U velikom glumačkom ansamblu koji je ostvario ovu predstavu, pored Tihomira Arsića, glavne uloge su igrali Nebojša Dugalić, Ivana Žigon i Danijala Kuzmanović Pavlović. Link za gledanje predstave biće dostupan na sajtu Narodnog pozorišta i svim društvenim mrežama.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.