GLUMIO U PORNIĆU, ŠVERCOVAO PARE, PROGLASILI GA MRTVIM DOK JE BIO ŽIV! Frenk Sinatra je najviše voleo OVU ŽENU
Frenk Sinatra, Foto: Profimedia

kakav život!

GLUMIO U PORNIĆU, ŠVERCOVAO PARE, PROGLASILI GA MRTVIM DOK JE BIO ŽIV! Frenk Sinatra je najviše voleo OVU ŽENU

O njegovom životu zna se mnogo - depresivac, veliki ljubitelj žena i noćnog života, čovek s druge strane zakona, a zapravo veliki emotivac i bezvremeni talenat

Objavljeno: 14:15h

U nastavku vam donosimo sedam zanimljivosti o čoveku koji je ostavio neizbrisiv trag i o kojem će i mnoge buduće generacije pričati. Prošlog meseca obeležila se godišnjica njegovog rođenja, a svojom bogatom biografijom Sinatra privlači i pažnju mladih.

Jedan, jedini, neponovljivi! Legendarni Frank Sinatra zahvaljujući neverovatnoj harizmi, glasu i talentu postao je simbol Amerike i jedna od najvećih zvezda svih vremena. O njegovom životu zna se mnogo - depresivac, veliki ljubitelj žena i noćnog života, čovek s druge strane zakona, a zapravo veliki emotivac i bezvremeni talenat. U nastavku vam donosimo sedam zanimljivosti o čoveku koji je ostavio neizbrisiv trag i o kojem će i mnoge buduće generacije pričati.

1 / 6 Foto: Profimedia

Lekari su ga proglasili mrtvim

Rodio se plav, nije plakao niti disao. Lekari su ga odmah proglasili mrtvim, a dok su tužnu vijest išli reći njegovoj majci, Sinatrina baka ga je stavila pod hladnu vodu i udarala po leđima dok nije prodisao. I kroz nekoliko minuta - legenda je rođena!

Hteo je da postane novinar

Legendarni muzičar napustio je srednju školu sa samo 15 godina, a tačan razlog znaju samo najverniji obožavatelji. Sinatra je još u detinjstvu sanjao da će jednog dana postati sportski novinar, a borilačke veštine oduvek su bile njegova velika strast. Čak je jedno vreme i radio u medijskoj kući, ali urednici su smatrali kako nije dovoljno obrazovan da postane dobar novinar.

Glumio je u porniću

Mladi Sinatra pojavio se 1935. u porniću "The Boudoir Singer". Tada je imao 19 godina, a njegov honorar iznosio je samo 10.157,25 dinara.

Pornić
foto: Printscreen/Worldstarhiphop

Bio je potpuno samouk

Nije znao niti jednu notu te se uvek oslanjao na jako dobar sluh i savršen osećaj za ritam. Kada je muzičar Bing Krozbi čuo kako Sinatra peva rekao je svojoj supruzi kako ovaj čovek treba da postane pevač. Kada je postao svetski poznat - na pozornici je mrzeo da izvodi jednu od svojih najpopularnijih pjesama - 'My Way'. To je smatrao mučenjem.

Veza s mafijom

O njegovoj povezanosti s mafijom decenijama unazad se piše. No, izvor blizak pokojnom Sinatri prije četrdesetak godina otkrio je kako je za svoje prijatelje iz podzemlja bio spreman napraviti sve pa čak i krijumčariti veliku količinu novca širom sveta. Jednom je navodno za njih 'prošvercovao' oko tri miliona dolara.

Mafija
foto: MUP

Najviše je voleo Avu Gardner

To je bila ljubav na prvi pogled, a Sinatra je odmah znao da je ona 'ona prava'. Bliski prijatelji komentarisali su kako je bio opsednut Avom, a njihov brak bio je isprepleten ljubavlju, opsednutošću, posesivnošću, a dolazilo je često i do fizičkih obračuna među supružnicima pa čak i upotrebe varenog oružja.

Ava Gardner
foto: Printscreen/Youtube/ Lost Vocals

'Najbolje tek dolazi'

Sredinom 1998. napustio nas je legendarni muzičar koji je pokopan uz zvuk svoje pesme 'Put Your Dreams Away', a na nadgrobnoj ploči piše - 'Najbolje tek dolazi'. Zanimljivo, pokopan je s kutijom cigareta, Zippo upaljačem, bocom viskija Džek Danijels i nekoliko novčića.

Bonus video:

02:50

Džejms Mekfirson: Direktno iz Australije o Novaku

(Espreso/RTL.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.