OVO JE BETOVENOVA NEPREŽALJENA LJUBAV! Zbog udate žene poznati kompozitor boravio u Sremu
Foto: Profimedia

interesantan život

OVO JE BETOVENOVA NEPREŽALJENA LJUBAV! Zbog udate žene poznati kompozitor boravio u Sremu

Jedan od najvećih kompozitora u istoriji Ludvig Van Betoven boravio je u Sremu, i to zbog udate žene

Objavljeno:

Sve je počelo u njihovoj ranoj mladosti, kada je nadareni Ludvig svirao klavir na zabavama višeg staleža. Unesen u note, zagledao se u lepoticu plave kose i anđeoskog glasa, vršnjakinju Žanet de Hontar, koja nije ostala ravnodušna na njegov šarm i talenat.

Simpatije su prerasle u ljubav, koja je bila je iskrena, žestoka i kratka - kako to obično biva sa prvim ljubavima. Ona je fascinirala i zanavek ukrala Betovenovo srce. Bila je dama iz visokog društva, čija sudbina je bila da se uda za gardijskog kapetana Karla fon Greta,uz blagoslov roditelja.

Zbog prekomande, prateći supruga Žanet je došla u selo Golubince u Sremu.

Za to vreme Betoven je postao očajan ne sluteći da je junakinja ove priče i dalje gaji osećanja prema njemu, i da će ih udaljenost ustvari ponovo zbližiti. Tada počinje strastvena i tajna prepiska Žanet i Betovena. Pisma su odlazila i dolazila iz Golubinaca ka Beču i obratno. Pripoveda se da je Žanet u jednom od pisama poslala detaljnu mapu, kako pronaći dvorac Šlos, i da se ta hrpa pisama i dalje nalazi u betovenovom muzeju.

Niko ne može da tvrdi da je Betoven potegao put dug 500 kilometara, ali bi bilo lepo da Golubinci i Šlos ovu legendu iskoriste i privuku kako domaće tako i strane turiste.

Samo zbog ove priče Žanet nije zaboravljena, nego je ovekovečena u vremenu i istoriji po ovoj besmrtnoj ljubavi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.