Nada Kolundžija u Gvarneriusu drugi put: Veliko interesovanje uprkos KORONAVIRUSU
Rezervacije su obavezne, Foto: Printscreen/Youtube

slobodan ulaz

Nada Kolundžija u Gvarneriusu drugi put: Veliko interesovanje uprkos KORONAVIRUSU

Nastupa 29.12. u 19 časova

Objavljeno: 13:15h

Zbog velikog interesovanja zakazan je novi koncert “Moj prijatelj klavir” pijanistkinje Nade Kolundžžije u utorak, 29. decembra u 19 časova u Centru lepih umetnosti Gvarnerius u Beogradu, najavili su iz te ustanove.

Ulaz i na ovaj koncert je slobodan, kao i na prvi nastup Kolundžžije u nedelju, 27. decembra od 16 časova na istom mestu, a zbog ograničenog broja mesta rezervacije su obavezne.

Multimedijalni muzički projekat obuhvata program koji čine autori - Majke Nas, Jakob TV, Simeon ten Holt, Aleksandra Verbalov, Floran ŽŽis, ŽŽozef Nikola Pankras, Džulija Volf, Jasna Veličković, Galen H. Braun, Ana Gnjatović.

Video radove su realizovali Dinka Pinjon, Milan Popović i Andreja Milinović.

Nada Kolundžžija je koncertna pijanistkinja, jedan od najznačajnijih srpskih izvođača klasične muzike i predani promoter savremene muzike.

Beogradska publika je veći broj dela klasika 20. veka prvi put čula zahvaljujući upravo njenim virtuoznim izvođenjima.

Ostvarila je veliki broj srpskih i svetskih premijera i svoj repertoar stalno proširuje novim kompozicijama stranih i domaćih savremenih autora, od kojih su joj mnoga i posvećena.

Svoje koncerte je obogatila sviranjem specifične vrste prepariranog klavira igračke, kombinacijom klavira i snimljenih audio matrica, četvrtstepenom muzikom za dva klavira i multimedijalnim konceptima.

Nada Kolundžija, Klavir, Klasika
foto: Printscreen/Youtube

Dobitnica je mnogih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja od kojih su poslednje u nizu Zlatna medalja na internacionalnom takmičenju “Global Music Awards” za izdanje “UDAH / IZDAH: Mala antologija muzike za klavir (1914-2014)”, kao i nagrada magazina “Muzika klasika” za ženskog izvođača 2019. godine.

Oba koncerta 27.12. i 29. 12. podržžalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i SOKOJ.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.