BEMUS ĆE (IPAK) BITI ODRŽAN OD 1. DO 13. NOVEMBRA - Rasprodata Kombank dvorana, počinje prodaja karata za Kolarac
Marta Argerič, zvezda ovogodišnjeg Bemus-a, Foto: Wikimedia Commons/Casa Rosada

festival

BEMUS ĆE (IPAK) BITI ODRŽAN OD 1. DO 13. NOVEMBRA - Rasprodata Kombank dvorana, počinje prodaja karata za Kolarac

On je rekao da na koncertima, zbog korona virusa, neće moći da bude više od 500 ljudi

Objavljeno: 15:49h

Direktor Centra beogradskih festivala Damir Handanović izjavio je danas da će 52. Beogradske muzičke svečanosti (BEMUS) biti održane od 1. do 13. novembra. "Sutra počinje prodaja ulaznica što se tiče Kolarca.Dobio sam informaciju da su karte Kombank dvorane sve već rasprodate.Veliko je interesovanje za BEMUS", istakao je Handanović na konferenciji za novinare.

On je rekao da na koncertima, zbog korona virusa, neće moći da bude više od 500 ljudi, kao i da će za koncerte koji ne budu održani, građanima biti vraćen novac od ulaznica.

Gradski sekretar za kulturu Ivan Karl izjavio je da se zbog korona virusa okolnosti menjaju iz nedelje u nedelju i naveo da nije nemoguće da dođe do pomeranja BEMUS-a. On je rekao da su obavljene sve neophodne pripreme za održavanje BEMUS-a, koji organizuje Centar beogradskih festivala. "Ukoliko bi se desilo da zbog korone imamo na neki način redukovanje programa mi ćemo održati ono što možemo da održimo u datom trenutku", rekao je Karl i dodao da će najveći deo programa biti održan na Kolarcu. Umetnički direktor BEMUS-a, Bojan Suđić, rekao je da je planirano da na ovogodišnjem BEMUS-u učestvuje nekoliko zvezda.

Najavio je da će na otvaranju BEMUS-a 1. novembra nastupiti poznata pijanistkinja Marta Argerič i istakao da je ona verovatno jedna od par živih legendi klasične muzike u svetu".

Na otvaranju BEMUS-a biće premijerno izvedena kompozicija "Molitva" Isidore Žebeljan. Planirano je da na BEMUS-u, pored ostalih, nastupe sopran Marija Guljegina, violinistkinja Sojang Jun, Big Bend RTS, braća Teofilović, Zagrebački solisti.

Beogradske muzičke svečanosti biće zatvorene 13.novembra koncertom Beogradske filharmonije.

Bonus video:

espreso.co.rs/agencije


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.