MASSIVE ATTACK U BORBI ZA BOLJI SVET: Novi EP ‘Eutopia’ govori o rešenjima za bolji kvalitet života čovečanstva
Foto: Wikimedia

sveže

MASSIVE ATTACK U BORBI ZA BOLJI SVET: Novi EP ‘Eutopia’ govori o rešenjima za bolji kvalitet života čovečanstva

Na ‘Eutopiji’ Massive Attack su sarađivali s grupama Algiers, Young Fathers i sa Solom Vilijamsom (Saul Williams).

Objavljeno: 15:37h

Projekt, koji je snimljen u tri različita grada za vreme karantina, donosi tri pesme praćene spotovima tipičnim za ove trip-hop pionire.

Iza projekta stoje 3D (Robert del Naja/ Massive Attack) i Mark Dan (Mark Donne), a težište je argumentacija za globalnu promenu sistema predloženog od strane autorice Pariskog klimatskog sporazuma UN-a Kristijane Figueres (Christiana Figueres), zatim osnivača Univerzalnog principa osnovnog dohotka profesora Gaja Stendinga (Guy Standing) i izumitelja američke “Wealth Tax” politike profesora Gejbrijela Zakmana (Gabriel Zucman).

Komentarišući projekat, Massive Attack su rekli: “Karantin je otkrio najbolje aspekte i najgore propuste čovečanstva. To razdoblje neizvesnosti i teskobe prisililo nas je da razmišljamo o očitoj potrebi promene štetnosti sistema u kojima živimo. Radeći s tri stručnjaka stvorili smo zvučni i vizualni dijalog oko ovih globalnih, strukturnih pitanja; u obliku klimatske nužde, izvlačenja poreznih utočišta i univerzalnog osnovnog dohotka.”

„Duh ovog EP-ja, njegovi elementi i ideje nemaju nikakve veze sa naivnim predstavama o idealnom, savršenom svetu, već svemu što treba učiniti sa hitnom i praktičnom potrebom da se izgradi nešto bolje. U tom smislu “Eutopia” je suprotnost od pravopisne greške”, tvrde Massive Attack.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.