Robert Del Naja (Massive Attack) prodajom slika skupio 106 hiljada funti za hranu najsiromašnijih Bristolaca
Foto: Printscreen

Angažovano

Robert Del Naja (Massive Attack) prodajom slika skupio 106 hiljada funti za hranu najsiromašnijih Bristolaca

Robert Del Naja, poznat i kao 3D, osnivač grupe Massive Attack, za kojeg mnogi prilično osnovano veruju da je ulični umetnik Benksi, osnivač je i aktivista Bristolskog sindikata hrane.

Objavljeno: 21:02h

Robert Del Naja prikupio je 106 hiljada funti (oko 118 hiljada evra) za Bristolski sindikat hrane (Bristol Food Union) koji donira tople obroke za najugroženije stanovnike Bristola, preko prodaje printa sa ograničenim tiražem svog umetničkog rada koji se našao na naslovnoj strani Massive Attack albuma Protection.

Uspeh ove aukcije omogućiće ovoj dobrotvornoj organizaciji da nastavi sa radom još šest nedelja.

Ipak, u intervjuu za bristolski portal Bristol Live, suosnivač grupe Massive Attack upozorio je da uprkos velikom interesovanju koje su uspeli da privuku ovom akcijom, vlada mora nastaviti da pomaže onima koji nemaju ni za hranu.

"To što smo uspeli da dostignemo i nadmašimo zadati cilj od 100 hiljada funti u ovoj kampanji je veoma lepo iznenađenje, ali nažalost nije trajno rešenje" rekao je Del Naja.

"Videti ovaj nivo javne podrške i velikodušnosti bilo je zadivljujuće, i to je potvrda da ljudi imaju volju da budu deo rešenja ovog problema. Ipak, jasno je da to nije trajno rešenje."

Bristol Food Union je zajednica restorana, preduzetnika koji proizvode hranu i udruženja građana koji omogućuju da najsiromašniji građani Bristola imaju hranu tokom pandemije.

Del Naja je zajedno sa Daddy G-jem (drugim osnivačem grupe Massive Attack) donirao 10 hiljada funti da omogući početak rada Bristolskog sindikata hrane.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.