VUDSTOK SAPUNICA: Investitori povukli pare, organizatori ne otkazuju godišnjicu
Originalni Vudstok 1969. godine, Foto: Printscreen/youtube

preokret

VUDSTOK SAPUNICA: Investitori povukli pare, organizatori ne otkazuju godišnjicu

"Da podvučemo crtu - festival Vudstok 50 će biti održan, mora da bude, i biće spektakularan", tvrde organizatori

Objavljeno:

Tokom jučerašnjeg dana investitor Dentsu Aegis Network objavio je kako je Vudstok 50 otkazan, pošto su povukli finansijsku podršku. Međutim, organizatori festivala insistiraju na tome da će se festival ipak održati po prvobitnom planu, od 16. do 18. avgusta u Votkins Glenu, u državi Njujork.

Prethodno je festival dospeo u žižu javnosti kada je otkazano gostovanje jednog od hedlajnera, grupe The Black Keys, da bi potom bio odložen početak prodaje karata zbog nedostatka dozvole za lokaciju, dok su kasnile i isplate pojedinim najavljenim umetnicima.

Tim O'Hern, iz administracije okruga Šajler u državi Njujork, potrdio je za NPR da je Vudstok 50 otkazan.

Nakon što je investitor objavio da otkazuje festival, oglasili su se i predstavnici festivala, koji su prosledili sledeće saopštenje magazinu Pitchfork:

"Posvetili smo se tome da obezbedimo obeleževanje 50. godišnjice Vudstoka festivalom koji bi bio dostojan kultnom imena i mesta u američkoj istoriji i kulturi. Iako se naš finansijski partner povlači, mi ćemo svakako nastaviti planiranje festivala i namera nam je da uvedemo nove partnere. Voleli bismo da odamo priznanje državi Njujork i okrugu Šajler na njihovom predanom radu i podršci. Da podvučemo crtu - festival Vudstok 50 će biti održan, mora da bude, i biće spektakularan".

Nakon što je saznao za odluku investitora, koorganizator festivala Majkl Lang je rekao magazinu TMZ da je njihovo saopštenje bilo "potpuno iznenađenje" za njega.

Među (još uvek) najavljenim izvođačima su Jay-Z, Chance the Rapper, the Killers, Miley Cyrus, i mnogi drugi.

BONUS VIDEO: DEJAN ILIJIĆ: Mogu da vidim sebe kao rok muzičara, klasičara i džezera (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Pitchfork.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.