Metal legende TESTAMENT na ARSENAL FESTU 09
Legende treš metala, Foto: Gene Ambo

u srcu šumadije

Metal legende TESTAMENT na ARSENAL FESTU 09

Američke treš metal legende Testament prvo su poznato ime Arsenal Festa 09, koji će biti održan 19, 20, 21. i 22. juna 2019. godine u Kragujevcu

Objavljeno:

Arsenal 09 je prvo izdanje festivala koje će trajati četiri dana (umesto dosadašnja tri dana), a Testament, poznat po metal hitovima kao što su "More Than Meets The Eye", "Native Blood", "Return To Serenity" ili "The Pale King", nastupa prve večeri 19. juna na Main Stage-u.

Komplet ulaznica za sva četiri dana košta samo 1.800 dinara tokom prednovogodišnje pretprodaje, koja počinje od 7. decembra i traje do 31. decembra, preko mreže Eventim, a u Kragujevcu u Domu omladine Kragujevca, biletarnici Dečijeg pozorišta i u "Da Gama travel-u" (Višnjićeva 3).

Jedan od najpoznatijih i najuticajnijih američkih treš metal bendova, Testament već preko tri decenije konsistentno isporučuje neukaljan, nesputan i nesalomiv metal u njegovoj najčistijem obliku, bez kompromisa ili bilo kakvog znaka usporavanja, na nizu kultnih albuma, od "The Legacy" (1987) i "Practice What You Preach" (1989) do "The Gathering" (1999) i "The Formation Of Damnation"(2008). Nakon hvaljenog "Dark Roots Of Earth" (2012), stigao je poslednji album "Brotherhood Of The Snake" (2016), na kome je bend pokazao zube više nego ikada do sada.

Pevač Čak Bili (Chuck Billy) ističe da kod Testamenta, od početka do danas, važi načelo "pravo u glavu".

"Na Testament gledam isto kao i kad smo počinjali. Srećan sam što ovo radimo preko 30 godina. Mnogo nam to znači. I jednostavno nastavljamo ovako i dalje", kaže Čak Bili.

Arsenal Fest se tradicionalno održava krajem juna u Kragujevcu - Main Stage se nalazi u "Kneževom arsenalu", fantastičnom prostoru na otvorenom unutar nekadašnje fabrike municije iz 19. veka, obližnji Garden Stage je u drvećem natkrivenoj "Zastavinoj bašti", dok je Explosive DJ Stage smešten u "Čaurnicu", rustičnu zgradu u kojoj je snimana pre neku godinu tv serija "Titanik".

Na Arsenalu su u prethodnih osam godina nastupali Anthrax, Thievery Corporation, Morcheeba, Skunk Anansie, Buzzcocks, Toy Dolls, The Kills, Editors, Enter Shikari, Asian Dub Foundation, Marky Ramone, Smak, Bajaga i Instruktori, Partibrejkers, Hladno pivo, Gobilni, Gibonni...

BONUS VIDEO: Espreso intervju - Kralj Čačka

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.