ESPRESO PREPORUKA ZA ČITANJE: I tvoja krila su plava - "GRAFITI"
Savana Braun, Foto: Printscreen/Youtube/Savannah Brown

POEZIJA

ESPRESO PREPORUKA ZA ČITANJE: I tvoja krila su plava - "GRAFITI"

Ova zbirka, nastala 2016. godine, obiluje traganju za smislom, cvetanjem, sazrevanjem i sveukpnom transformacijom mladog ljudskog bića

Objavljeno:

Današnja preporuka koju je Espreso pripremio za Vas je evokativna zbirka poezije ,,Grafiti".

,,Grafiti" su proizvod mlade američke autorke Savane Braun, koja je ujedno i istaknuto lice na društvenim mrežama gde neretko deli svoja dela.

Grafiti
foto: Printscreen/Facebook/Maia Wang

Ova zbirka, nastala 2016. godine, obiluje traganju za smislom, cvetanjem, sazrevanjem i sveukupnom transformacijom mladog ljudskog bića.

...kul klinci vole žestoko ostaju do kasno jer žele pravu stvar žele više i neće biti utišani kul klincima je stalo do ljudi. do poezije. do nauke. do umetnosti. nije ih sramota trenutaka koji užare njihove nerve kul klince nije sremota što su drugačiji; oni uzvikuju osvojio sam prvo mesto na jednom od onih takmičenja u pisanju i jako sam ponosan..."

Savanina poezija pogađa pravo u srce brižljivo odabranim rečima koje ne samo da čujemo, već i osećamo.

...a ti mi se nisi svideo jer su i tvoja krila plava već zato što su iste boje kao i svačija i ti si bio voljan da saslušaš zašto me to plaši..."

...pa zašto hvatati? tamo je previše opasno zašto ići? imamo sve što poželimo ovde spusti roletne, dragi! ne moraju da vide."

,,Grafiti" su poziv na introspekciju, spoznaju i otkrivanje sopstvene multidimenzionalnosti. Svaka pesma napisana je iz ugla nekoga ko raste, ko tek postaje. Možda ste to upravo Vi.

Bonus video:

49:32

REDAKCIJA 28.12.2021. 3. DEO

(Espreso/Ana Klikovac)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.